60 ακομη νεοι με λαμπρες προοπτικες για το μελλον

Αποφοίτησαν από το τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ

60 νέοι είδαν τους στόχους, τους κόπους και τα όνειρά τους να παίρνουν σάρκα και οστά λαμβάνοντας και επισήμως το πτυχίο που τους αναγνωρίζει ως κοινωνικούς και πολιτικούς επιστήμονες, στην τελετή ορκωμοσίας τους τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο κεντρικό αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής. Λαμπερά χαμόγελα και αρκετή συγκίνηση κατέκλυσαν τους ορκισθέντες, συγγενείς και φίλους, αλλά και πρόσωπα γεμάτα δίψα να αδράξουν τη ζωή και να κυνηγήσουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.
Στην τελετή το «παρών» έδωσαν ο πρύτανης του ΔΠΘ κ. Γιώργος Καραμπίνης, ο κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο πρόεδρος του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης κ. Βασίλης Χατζόπουλος, αλλά και μέλη του διδακτικού προσωπικού του τμήματος. Στο χαιρετισμό που απηύθυναν στο κοινό οι τρεις άνδρες εξήραν τις προσπάθειες των αποφοίτων και τη στήριξη των γονέων, τόνισαν τη δυσκολία των καιρών, με την οικονομική κατάσταση να υπονομεύει τις κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες, αλλά κυρίως επεσήμαναν ότι τα παιδιά αυτά αποτελούν η φωτεινή ελπίδα για το μέλλον. Χαρακτηριστικά ειπώθηκε, μάλιστα, ότι το εν λόγω τμήμα παρά το γεγονός πως κάποιοι προσπαθούν να το υποβαθμίσουν, έχει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα σπουδών και στις τρεις κατευθύνσεις του, έχοντας παραδώσει στην κοινωνία μεγάλους επιστήμονες, πολιτικούς, καθηγητές και σωρεία άλλων προσωπικοτήτων ανάμεσα στης οποίες «μια μις γιάνγκ και μια συνεργάτης του Ξηρού», όπως ανέφερε χιουμοριστικά ο κ. Χατζόπουλος. Τον όρκο ανέγνωσε η πρωτεύσασα μεταξύ των ορκισθέντων Χριστίνα Πασχαλίδη.
Οι 60 νέοι δήλωσαν έτοιμοι μετά από τη μικρή ανάπαυλα λόγω πτυχίου, που πραγματικά τους άξιζε, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να βγουν στην αγορά εργασίας διεκδικώντας μια καλύτερη κοινωνίας κι ένα καλύτερο μέλλον.

Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής πολλές είναι οι παρέες που μπορεί να αλλάξεις αλλά λίγη οι φίλοι που θα μείνουν για πάντα δίπλα σου. Το να βλέπεις έναν αδερφικό φίλο να ορκίζεται μπορεί να φέρει μια μικρή θλίψη για τον αποχωρισμό, αλλά σίγουρα σου δίνει τόσο μεγάλη ευτυχία σα να ορκιζόσουν εσύ ο ίδιος. Έτσι κι εμείς, πραγματικά υπερήφανοι βλέποντας τον καλό μας φίλο Βίκτωρα Καψοκέφαλο να ορκίζεται νιώσαμε ιδιαίτερη συγκίνηση που είναι έτοιμος πλέον να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Μπορεί ο αποχωρισμός να είχε γίνει πριν λίγο καιρό λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων, όμως τελικά η ορκωμοσία αυτό το κρίσιμο σημείο που σε αποκόπτει από μια πόλη με την οποία έχουμε συνδέσει όμορφες και δύσκολες στιγμές, όνειρα και σχέδια, δουλειά και διασκέδαση, έρωτες και φιλίες. Το πτυχίο μπορεί να μετατρέπει όλα αυτά σε υπέροχες αναμνήσεις, αυτές σου δίνουν δύναμη να συνεχίσεις, έχοντας πάντα δίπλα σου τους καλούς σου φίλους.
Διονύση, Τέτα, Καίτη και Καίτη να τον χαίρεστε! Βίκτωρα όλοι σου εμείς οι φίλοι, παρόντες και απόντες, ευχόμαστε σου συγχαρητήρια, να είσαι γερός και πείσμων να καταφέρεις ο,τι καλύτερο και πάντα ευτυχισμένος κι επιτυχημένος! Αααα… και καλός πολίτης!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.