1ο Φαρμακευτικο Συνεδριο Αν.Μακεδονιας-Θρακης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η φαρμακευτική περίθαλψη και το φαρμακείο γενικότερα ανέδειξε το  1ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας-Θράκης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο «Arcadia» στην Κομοτηνή, που οργάνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι και ΣΥ.ΦΑ. Αν. Μακεδονίας-Θράκης, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης και υπό την αιγίδα των Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ΙΔΕΕΑΦ.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μια σειρά από εισηγητές πρότειναν λύσεις για την αντιμετώπισή αυτών των προβλημάτων, αλλά και την ενίσχυση της επιστημονικής υπόστασης και του ρόλου του φαρμακοποιού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Αξίζει να σημειωθεί πως το συνέδριο ξέφυγε από τα στενά όρια της Περιφέρειας, και απέκτησε Πανελλήνια αλλά και διεθνή διάσταση, με παρουσίες και εισηγητές από όλη την Ελλάδα, όπως ο Πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κώστας Λουράντος και ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ κ. Σωτήριος Μπερσίμης, αλλά και αποτ ο εξωτερικό με το παρόν να δίνουν ο πρόεδρος Φ.Σ. Αδριανούπολης Τουρκίας Cenk Kes, ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Παντουρκικού Φαρμ. Συλλόγου Bülent Varel και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σόφιας-Βουλγαρίας Venelin Sapunarov. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.