131 νεοι “υπηρετες της Θεμιδας” (+Gallery)

131 νέοι νομικοί ορκίστηκαν σήμερα στο κεντρικό αμφιθέατρο της Νομικής ΔΠΘ

Το πτυχίο που τους οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά από την είσοδο στις δικαστικές αίθουσες παρέλαβαν χθες 131 απόφοιτοι του τμήματος Νομικής ΔΠΘ, στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής. 131 νομικοί πλέον, έχοντας στη φαρέτρα τους το όπλο των θεωρητικών γνώσεων που τους παρείχε η σχολή, είναι έτοιμοι να εισέλθουν δυναμική στο χώρο της πρακτικής εξάσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος και να παρατηρήσουν εκ του σύνεγγυς τις αντικειμενικές συνθήκες που επικρατούν στο χώρο της ελληνικής δικαιοσύνης.
 
Το «παρών» στην ορκωμοσία της Νομικής έδωσε και ο πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, ο οποίος χαιρετίζοντας το κοινό, τόνισε τη σημασία και τη δυναμική που έχει η Νομική της Κομοτηνής στους κόλπους της ελληνικής δικαιοσύνης, αλλά και τη δύναμη που έχει ολόκληρο το πανεπιστήμιό μας, το οποίο είναι το «τρίτο στη χώρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Χαιρετισμό απηύθυνε και η κοσμήτωρ της σχολής κ. Μαρία Γιούνη, η οποία στο λόγο της μίλησε για το επάγγελμα του δικηγόρου, ενώ καταλήγοντας ανέφερε ότι «το τμήμα μας θα είναι πάντα κοντά σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε».
 
Τον όρκο ανέγνωσε ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος, ο οποίος στο πτυχίο του είχε βαθμό λίγο περισσότερο από 8,5, γεγονός εντυπωσιακό για τη Νομική, ενώ ακόμη εντυπωσιακότερο είναι ότι μαζί του πήρε πτυχίο και ο πατέρας του Αρχάγγελος Σιδηρόπουλος. 

(Δείτε όλες τις φωτογραφίες από την ορκωμοσία της Νομικής ΔΠΘ κάνοντας κλικ στην κεντρική)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.