104 νεοι «θεραποντες» της οικονομικης επιστημης(+Gallery)

Από τους καλύτερους στη χώρα και το εξωτερικό κατά δήλωση του πρύτανη Αθανασίου Καραμπίνη

Το ταξίδι της γνώσης στο κόσμο της οικονομικής επιστήμης έλαβε τέλος, χθες για 104 πτυχιούχους πλέον αποφοίτους τους Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που παρέλαβαν τα πτυχία τους σε μία πανηγυρική τελετή αποφοίτησης στο κατάμεστο κεντρικό αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης.

Κατά την έναρξη της τελετής τον λόγο πήρε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αθανάσιος Καραμπίνης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι επιστήμονες του τμήματος είναι από τους καλύτερους όχι μόνο από την χώρα αλλά και από το εξωτερικό στον τομέα των οικονομικών, παρά το γεγονός ότι οι παροχές που λαμβάνει το ίδρυμα συνολικά από την πολιτεία είναι πολύ λιγότερες από αυτές των κεντρικών πανεπιστημίων της χώρας. «Για τον λόγο αυτό αξίζει ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν να είστε σήμερα απόφοιτοι ενός από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας. Δεν είναι τυχαίο ότι συγκαταλεγόμαστε στο 4% των πανεπιστημίων παγκοσμίως» επεσήμανε και τόνισε πως «το πανεπιστήμιο θα είναι παρών ανά πάσα στιγμή και για την επόμενη βοήθεια που μπορεί να σας δώσει και για την επόμενη σπουδή σας που μπορεί να είναι ένα μεταπτυχιακό στο ΔΠΘ».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο αντιπρύτανης κ. Ιωάννης Μουρμούρης, ο πρόεδρος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών κ. Ευάγγελος Δρυμπέτας αλλά και ο κ.Χρίστος Παπαθεοδώρου, κοσμήτορας στη Σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους αποφοιτήσαντες και τις αποφοιτήσασες τόνισε πως «η απόκτηση του πτυχίου σας είναι η ουσιαστική αφετηρία ενός γοητευτικού ταξιδιού στην επιστήμη και τη γνώση».

Τον όρκο διάβασε η πρώτη σε βαθμολογία αποφοιτήσασα Σοφία Παπαδοπούλου η οποία ανέβηκε στο βήμα καταχειροκροτούμενη από τους μέχρι πρόσφατα συμφοιτητές της.

Στο κοινό, φίλοι και συγγενείς που παραβρέθηκαν για να μοιραστούν με τους αποφοίτους αυτή την πολύ όμορφη και μοναδική στιγμή της ζωής τους, οι οποίοι μετά το πέρας της τελετής έδωσαν τα συγχαρητήριά τους και φωτογραφήθηκαν με τους αποφοίτους με τα πτυχία τους ανά χείρας.

Καλή σταδιοδρομία σε όλους!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.