Βιβλιοπαρουσιαση «Ο βυθος ανω-κατω» του Βασιλη Καργα στην Κομοτηνη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει»,  το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κομοτηνής, ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης, οι Εκδόσεις Κομνηνός και   το Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο, προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους στην παρουσίαση του νέου  έμμετρου παραμυθιού του δημοσιογράφου, Βασίλη Κάργα,  «Ο βυθός άνω-κάτω».

Τι γυρεύουν στην αυλή της  Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής  μια ασημένια αθερίνα, ένα σοφό χταπόδι, ένας ψηλομύτης γαύρος ένα στρουμπουλό δελφίνι, ένας ξιφίας-ξιφομάχος,  ένα παπαγαλόψαρο και η Γοργώ, η γοργόνα με την πράσινη ψαροουρά; Είναι οι ήρωες του  νέου έμμετρου παραμυθιού  του δημοσιογράφου, Βασίλη Κάργα, με τίτλο «Ο βυθός άνω-κάτω».

Η αφήγηση του παραμυθιού θα γίνει από την ηθοποιό Μαρία Παπαδοπούλου.

Θα ακολουθήσουν παιχνίδια του βυθού και της θάλασσας.

Στην παρουσίαση θα παραβρίσκεται και η εικονογράφος του παραμυθιού, Ελένη Πεχλιβάνη,  η οποία  θα ζωγραφίσει μαζί με τα παιδιά.

Η παρουσίαση θα γίνει Τετάρτη, 12 Ιουλίου  2023  και ώρα 18.30  στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια πρωτότυπη ιστορία, όπου το πραγματικό σμίγει με το φανταστικό, γεμάτη χιούμορ κι εκπλήξεις, που έχει σκοπό να κάνει τα παιδιά να περάσουν όμορφα, να γελάσουν και να εξάψει τη φαντασία τους.

Μέσα από απροσδόκητες εικόνες τα παιδιά ανακαλύπτουν τον υποθαλάσσιο μαγικό κόσμο και γνωρίζουν, διασκεδάζοντας, τα πιο δημοφιλή είδη ψαριών και τα πιο παράξενα και μυστηριώδη πλάσματα του βυθού: ένα χταπόδι που σκεφτόταν σταυροπόδι, ένας ψηλομύτης γαύρος, ένα στρουμπουλό δελφίνι, ένας ξιφίας-ξιφομάχος, ένας φουξ-ροζ αστερίας, ένας σαργός πολύ αργός, ένα καλαμάρι βαμπίρ που έπινε λαίμαργα κεφίρ, ένα ηλεκτροφόρο χέλι που χορεύει τσιφτετέλι, ένα ψάρι καλλιτέχνης που ζωγραφίζει σαν Πικάσο, ένα…παπαγαλόψαρο, μια μυθική γοργόνα με την πράσινη ψαροουρά.

Το παραμύθι θίγει ένα πάντα επίκαιρο ζήτημα: τον φόβο που αισθανόμαστε μπροστά στο διαφορετικό και στο ξένο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.