Το βιβλιο «Η καταρρευση της Γιουγκοσλαβιας και οι ελληνικες φαντασιωσεις» του Σταυρου Τζιμα παρουσιαζεται στην Κομοτηνη

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου

O «Παρατηρητής της Θράκης» και οι εκδόσεις «Επίκεντρο» παρουσιάζουν το βιβλίο  του Σταύρου Τζίμα «Η κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και οι ελληνικές φαντασιώσεις», την Παρασκευή 9 Ιουνίου και ώρα 19:30 στη Λέσχη Κομοτηναίων.
 
Για το βιβλίο παρουσία του συγγραφέα, θα μιλήσουν ο βουλευτής Ροδόπης και δικηγόρος κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο πρώην Υπουργός και δικηγόρος κ. Γιώργος Πεταλωτής και ο εκπαιδευτικός και συνεργάτης της εφημερίδας «Η Αυγή» κ. Σταμάτης Σακελλίων.
 
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ.Νατάσσα Βαφειάδου, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα για τη σημερινή κατάσταση στα Βαλκάνια. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

…Αρκετοί στην Ελλάδα, παρασυρμένοι από τον δικό τους εθνικισμό και την υστερία γύρω από το Μακεδονικό, ή και την παντελή άγνοια μερικοί, φαντασιώνονταν ότι θα μπορούσε να συγκροτηθεί μια ελληνοσερβική συμμαχία, βασισμένη στην κοινή θρησκεία (από εκεί και το σύνθημα Ελλάς – Σερβία – Ορθοδοξία). Σε αυτή τη βάση αρκετοί από τους σφαγείς του γιουγκοσλαβικού δράματος έγιναν ήρωες στην Ελλάδα. Αποθεώθηκαν από την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτικών, ηρωοποιήθηκαν από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και τους παρασχέθηκαν διευκολύνσεις για κάθε είδους συναλλαγές. Αυτή η άκριτη εξύμνηση επεκτάθηκε και στους Έλληνες παραστρατιωτικούς «εθελοντές» που βρέθηκαν στη Βοσνία. Για τις πραγματικές διαστάσεις αυτού του φαινομένου, αρκετές πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας με το βιβλίο αυτό για πρώτη φορά…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.