«Το Παρκο των Παιδιων»

Το Παιδικό Φεστιβάλ, θεματικός κύκλος εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης για τα παιδιά, επιστρέφει και θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2021, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Η φετινή διοργάνωση, ενσωματώνει και ειδική ενότητα δράσεων στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ, για παιδιά με ειδικές ανάγκες με την συμμετοχή του πρώτου Έλληνα ιστορητή Δρ. Στέλιου Πελασγού.

Πρόγραμμα Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου 2021 – Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής 

11:00 π.μ. Παράσταση αφήγησης

1. Για ανθρώπους με νοητική υστέρηση

Ο Κουτσοκοκοράκος

Παράσταση αφήγησης με συμμετοχή των ανθρώπων με νοητική υστέρηση με ήρωες πλάσματα που υστερούν αλλά επιμένουν και τελικά θριαμβεύουν και γίνονται θεμέλια  της κοινότητας τους(λόγω της συμμετοχικής μορφής ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 30-50 άτομα για 30’-40’ παράστασης/εργαστηρίου

2. Για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες, προβλήματα όρασης

Τι είναι ένα δώρο;

Παράσταση αφήγησης χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και θρύλων για παιδιά και νέους με σωματικές αναπηρίες. Η αξία του δώρου μέσα από τις απλές και ποιητικές εικόνες της παράδοσης ειδικά επεξεργασμένες από τον Στέλιο Πελασγό που δίνουν έμφαση στην επιμονή και εφευρετικότητα των ανθρώπων που ξεπερνούν τους σωματικούς περιορισμούς  και γίνονται υποδείγματα για την κοινότητα. 

18:30 Ιστορίες και παραμύθια του Δωδεκαημέρου

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραμύθια από όλο τον κόσμο… Για μικρούς και μεγάλους

Άγιοι και καλικάντζαροι, παιδιά και γάτες, βοσκοί και ζητιάνες, ερωτευμένοι και πολεμιστές ξεφυτρώνουν μέσα από τις λαϊκές ιστορίες που προσπαθούν να διηγηθούν τη χαρά από τη γέννηση του Χριστού και τις ελπίδες από το Νέο Χρόνο.

Ιστορίες αστείες αλλά και τρομακτικές, ιστορίες τρυφερές και απροσδόκητες, λέξεις αστραφτερές και λαμπρές.

Info

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Όλες οι δράσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα περί προστασίας από τον covid-19.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.