«Το Παρκο των Παιδιων»

Το Παιδικό Φεστιβάλ, θεματικός κύκλος εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης για τα παιδιά, επιστρέφει και θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2021,στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Η φετινή διοργάνωση, ενσωματώνει και ειδική ενότητα δράσεων στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ, για παιδιά με ειδικές ανάγκες με την συμμετοχή του πρώτου Έλληνα ιστορητή Δρ. Στέλιου Πελασγού.

Το πρόγραμμα Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου 

11:00 π.μ Βιωματικό εργαστήρι παιδαγωγικής και παραμυθιού

Πιστεύω στον Άη –Βασίλη

Ένα παιδαγωγικό εργαστήρι για γονείς, εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους που θέλουν να διερευνήσουν την ανάγκη πίστης μας σε ένα Μεγάλο δωρητή, να διαχωρίσουν τον βυζαντινό ασκητή Πατέρα της Εκκλησίας από τον εύθυμο κοκκινοφορεμένο παππού, το ψυχικό σύμβολο από τον λαϊκό προστάτη των γραμμάτων και την σχέση πίστης και εμπιστοσύνης. Τι πρέπει να λέμε στα παιδιά τελικά για τον Αη Βασίλη;

19:00 -20:30 Τα Χριστούγεννα του Όλιβερ Τουίστ του Καρόλου Ντίκενς, σε διασκευή Ν. Καζαντζάκη

«Μπορούμε να διατηρήσουμε την καλοσύνη μας μέσα σ’ έναν άδικο κόσμο;»

Η συναρπαστικότερη ιστορία της κλασικής λογοτεχνίας με πρωταγωνιστή τον Όλιβερ Τουίστ, τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων , μας συγκινεί με το θάρρος και τη δύναμη να ξεπερνάει τις παγίδες και τις δυσκολίες που συναντάει . Ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών, είναι παράδειγμα προς μίμηση , για τον τρόπο με τον οποίο διεκδικεί μια καλύτερη ζωή, την ζωή που του αξίζει.

Info

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Όλες οι δράσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα περί προστασίας από τον covid-19.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.