«Συγχρονη Ελληνικη Ποιηση στη Δημοτικη Βιβλιοθηκη Κομοτηνης»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή εν Δράσει», και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους στην εκδήλωση «Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής», που θα λάβει χώρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στις 18.30.

 

Προσκεκλημένοι είναι οι ποιητές  Ιωάννα Λιούτσια και Κυριάκος Συφιλτζόγλου, σε συνομιλία με το κοινό.

 

Τη συζήτηση συντονίζει ο Κωστής Δανόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΦ ΔΠΘ.

 

Συνεργάζονται οι:

  • Στέφανος Γραβάνης, μέλος ΕΕΠ Νομικής Σχολής ΔΠΘ
  • Άννα Μαχαιροπούλου και Γιώργος Κουκαλιώτης, ηθοποιοί.

 

Στην εκδήλωση συμμετέχει και το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο.

 

 

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

 

Πώς γράφεται η ποίηση σήμερα και πώς απορροφά και σχολιάζει τις καταιγιστικές αλλαγές που συντελούνται στην εποχή της; Δύο νέοι σε ηλικία ποιητές αλλά με πολύ πλούσιο λογοτεχνικό έργο, η Ιωάννα Λιούτσια κι ο Κυριάκος Συφιλτζόγλου, καλεσμένοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, συνομιλούν την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στις 18.30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

 

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης την Ιωάννα Λιούτσια παρουσιάζει ο Στέφανος Γραβάνης, μέλος ΕΕΠ Νομικής Σχολής ΔΠΘ, και τον Κυριάκο Συφιλτζόγου η Κατερίνα Σχοινά, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ροδόπης. Τη συζήτηση στο δεύτερο μέρος συντονίζει ο Κωστής Δανόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΦ ΔΠΘ. Αποσπάσματα από το έργο των ποιητών διαβάζουν οι ηθοποιοί Άννα Μαχαιροπούλου και Γιώργος Κουκαλιώτης.

 

Info

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

 

 

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.