Προβολη του ντοκιμαντερ “No Heroes”

Την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021 στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί προβολή του Ντοκιμαντέρ “No Heroes” στο Θερινό Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής.

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συζήτηση με τον Γιώργο Βιτσαρόπουλο σκηνοθέτη, τον Βάιο Γιώρα Κ.Φ.Α., Πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής στην καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο και τον Αλέξανδρο Ταξιλδάρη Παραολυμπιονίκη , Φυσίατρο Πρόεδρο του Συλλόγου Περπατώ.

 

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

 

«Μην μας παρουσιάσεις ως ήρωες, έχουμε βαρεθεί». Αυτό άκουσε από την ομάδα μπάσκετ ΑΣΚΑ Μαρούσι ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Γιώργος Βιτσαρόπουλος, ο οποίος ήρθε σε επαφή με το μπάσκετ με αμαξίδιο στην τελική φάση του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Ιούνιο του 2018 στα πλαίσια ενός ρεπορτάζ του ιστότοπου basketballguru.gr.

 

H ιδέα του ντοκιμαντέρ, όπως λέει ο ίδιος, είναι να παρακολουθήσει σε συνέχεια τις διαδικασίες μίας ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο, με σκοπό να εξερευνήσει και να κατανοήσει πληρέστερα την οπτική των αθλούμενων.

Στην ουσία του, το ντοκιμαντέρ “No Heroes” δεν είναι τίποτε παραπάνω από μία άσκηση παρατήρησης της διάδρασης μεταξύ αθλητών, σωμάτων, τεχνολογίας και χώρου, με τη σιγουριά πως στη μεγάλη οθόνη, η παρατήρηση πυροδοτεί την άποψη.

 

Η ομάδα ΑΣΚΑ Μαρούσι, μια ποικιλόμορφη ομάδα όχι μόνο ως προς τα σωματικά αλλά και ως προς τα εθνοτικά και κοινωνικο-οικονομικά της χαρακτηριστικά, δέχτηκε το κινηματογραφικό συνεργείο για ένα διάστημα 7 μηνών, από τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

 

Ο σκηνοθέτης

 

Γεννημένος στην Αθήνα το 1979. Απασχολείται στους τομείς των επιχειρήσεων και της αθλητικής δημοσιογραφίας (Master Of Arts στην επικοινωνία). Από το 2015 και έπειτα, έχει διατελέσει αρχισυντάκτης του ιστότοπου Basketball Guru (basketballguru.gr). Στο πλαίσιο του έχει αναλάβει την παραγωγή αθλητικών εκπομπών.

 

Μετά από ένα τετράμηνο σεμινάριο εικονοληψίας και σκηνοθεσίας (διδάσκων Παναγιώτης Τσάγκας, Μικρό Πολυτεχνείο), αποφάσισε να επιχειρήσει την αποτύπωση της καθημερινότητας μίας ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο, σε βάθος χρόνου. Έτσι δημιουργήθηκε το ντοκιμαντέρ “No Heroes”, το οποίο αρχικά προοριζόταν για ενσωμάτωση στην ύλη του ιστοτόπου.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.