Προσυμπτωματικος γυναικολογικος ελεγχος, καρκινος του μαστου και ενημερωση για τον HPV σε γυναικες Ρομα

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα (ισόγειο) του πολυλειτουργικού κέντρου, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων νομού Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Κομοτηνής και με την περιφερειακή Ομάδα Δράσης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «Κοινωνική Ένταξη και Ενδυνάμωση των Ρομά», θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Προσυμπτωματικός γυναικολογικός έλεγχος, καρκίνος του μαστού και ενημέρωση για τον HPV σε γυναίκες Ρομά».

Ομιλήτριες της εκδήλωσης θα είναι η κ. Τσαλκίδου Ευανθία, Διευθύντρια Χειρουργικής Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, η κ. Αλατζά Μερβέ ειδικευόμενη χειρουργικής και η κ. Κυρίτση Ευαγγελία ειδικευόμενη γυναικολογίας.

Οι γυναίκες Ρομά λόγω του αναλφαβητισμού, των κακών συνθηκών διαβίωσης, των πρόωρων γάμων καθώς και τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν σε φορείς, όπως Νοσοκομεία και κέντρα υγείας, είναι σημαντική η ενημέρωση όλων των ηλικιών, νεαρών κοριτσιών/ γυναικών που αφορούν τον τομέα της υγείας. Στόχος είναι να υπάρξει μια πλήρης ενημέρωση σχετικά με το θέμα του προσυμπτωματικού γυναικολογικού ελέγχου όπου περιλαμβάνεται και ο καρκίνος του μαστού, καθώς και για το HPV. Μετά το πέρας της ομιλίας θα υπάρξει κλινική εξέταση στις γυναίκες που πληρούν τα κριτήρια.

Υποστηρικτές της συγκεκριμένης ενημερωτικής ομιλίας είναι η Roche Diagnostics Hellas και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.