Ποντιακη Γαστρονομια στο Θρυλοριο

Το Σάββατο 15 Ιουλίου

O Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου διοργανώνει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας», οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 13 έως τις 18 Ιουλίου 2017.
 
Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η διατήρηση και η προβολή της ποντιακής μας παράδοσης, σε όλες της τις μορφές, ως ένα κομμάτι του πολιτιστικού κολλάζ της πολυπολιτισμικής Θράκης.
 
Στο πλαίσιο των παραπάνω εκδηλώσεων, στις 15 Ιουλίου 2017, θα πραγματοποιηθεί το «3ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας». Πρόκειται για μια προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του διατροφικού πολιτισμού, της ιστορίας, της νοστιμιάς και της υγιεινής της Ποντιακής κουζίνας, μέσα από ένα διαγωνισμό μαγειρικής, που θα λάβει χώρα στην πλατεία του Θρυλορίου Ν. Ροδόπης, στις 20:30, με κριτές καταξιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι μας κάνουν την τιμή να είναι αρωγοί και υποστηρικτές στην προσπάθειά μας, αλλά και το κοινό που θα παρευρεθεί.
 
Τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης των διαγωνιζόμενων εδεσμάτων είναι:
Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος
Νίκος Αλμπάνης Σεφ, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος
Κική Εμμανουηλίδου, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος
Αναστάσιος Αρουτσίδης, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος
Θωμάς Σαββίδης, Βιολόγος – Χημικός, Καθηγητής Βοτανικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Ελένη Βασιλειάδου, Ταμίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Παραγωγός Παραδοσιακών Προϊόντων «Βερμίου Γης» Ποντιακής Διατροφής γαλακτοκομικών και ζυμαρικών
Ελένη Τομπουλίδου Παραγωγός Χειροποίητων Ποντιακών Παραδοσιακών Εδεσμάτων «Ελένη»
Σάββας Βακιρτζής, Μάγειρας, απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΟΤΕΚ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.