Ομιλια με αφορμη τη δραση «Πληροφορικη: ωρα Κωδικα»

Στην Αλεξανδρούπολη την Τρίτη 3 Νοεμβρίου

Η Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής Ν. Έβρου, η Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Θράκης και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (10-18/10/2015) και της δράσης «Πληροφορική: Ώρα κώδικα», διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση-ομιλία την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στο χώρο του μουσείου (14ης Μαΐου 63, Αλεξανδρούπολη) για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η ιδέα είναι να προβληθεί ο προγραμματισμός, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες, και να έρθουν σε επαφή άτομα που έχουν μεγάλη επιθυμία να αποκτήσουν γνώσεις προγραμματισμού.

Εισηγητές: Ναλμπάντη Θεοδώρα (Σχ. Σύμβουλος Πληροφορικής Θράκης) με θέμα: «Εκπαιδευτική Ρομποτική» και Καλτσίδης Χρήστος (Εκπαιδευτικός Πληροφορικής) με θέμα τη «Η τέχνη του κώδικα».

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης θα ανακοινωθεί το εργαστήρι ρομποτικής που θα λειτουργήσει στο μουσείο σε συνεργασία με την Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής Έβρου (ΕΚΠΕ) και τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Επιστήμης Τεχνολογίας και Μαθηματικών (WRO HELLAS).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.