Οι «Κοζακοι της Ρωσιας» στην Αλεξανδρουπολη

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Ο Κρατικός Χορευτικός Θιάσος Ρώσων Κοζάκων παρουσιάζει ένα δίωρο χορευτικό και μουσικό πρόγραμμα γεμάτο πάθος και ένταση, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στις 8:00 το βράδυ, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».
 
Ετυμολογικά Κοζάκος σημαίνει ελεύθερος άνθρωπος. Εκείνος που δυσκολεύεται να βρει τη θέση του στην κοινωνία. Γι’ αυτό και οι Κοζάκοι όταν καταπιέστηκαν εξεγέρθηκαν. Και δεν δίστασαν να ζήσουν κατά καιρούς ακόμα και στις στέπες, όπου δεν αναγνώριζαν καμία εξουσία. Οργανώθηκαν σε όλες τις περιόδους της ιστορίας ενάντια στους επιδρομείς, έδωσαν μάχες για την ανεξαρτησία τους, διακρίθηκαν για τις πολεμικές αρετές τους και θωράκισαν τον πολιτισμό τους. Στην εισβολή του Ναπολέοντα στη Ρωσία, οι Κοζάκοι ήταν οι πιο άφοβοι στρατιώτες. Ο ίδιος ο Ναπολέον είχε πει πως “Οι Κοζάκοι είναι τα καλύτερα ελαφρά στρατεύματα που υπάρχουν. Αν τους είχα στο στρατό μου, θα πήγαινα σε όλον τον κόσμο μαζί τους”.
 
Στις παραστάσεις τους δεν θα μπορούσαν παρά να ξεδιπλώσουν την πλούσια κληρονομιά τους. Με περισσότερους από είκοσι διάσημους χορούς μεταξύ των οποίων οι «Lipetskaya Matanya», «Dancing Rivalry» και φυσικά η διάσημη «Kalinka» και εξήντα αθάνατα τραγούδια της ρωσικής ψυχής, οι Κοζάκοι είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καλλιτεχνικής παράδοσης της Ρωσίας.
Ο Κρατικός Χορευτικός Θίασος Ρώσων Κοζάκων συγκαταλέγεται στα κορυφαία χορευτικά συγκροτήματα της χώρας.
 
Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.