Αφιερωμα στον Ισπανοφωνο Κινηματογραφο: «La vaquilla – Ο μικρος ταυρος»

Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής συνδιοργανώνει μαζί με τον Σύλλογο Alma Libre  Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο.  Οι προβολές εντάσσονται στο πρόγραμμα  Περιοδεύων  Ισπανόφωνος  Κινηματογράφος του Ινστιτούτου Θερβάντες, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Ισπανίας και της Αργεντινής.

Σήμερα Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου η προβολή της ταινίας La vaquilla  -O μικρός ταύρος (1985) Κωμωδία  (122’)

Η ταινία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου και διηγείται την ιστορία πέντε δημοκρατικών που αναλαμβάνουν να εισχωρήσουν στο διπλανό χωριό, το οποίο βρίσκεται στη ζώνη που ελέγχουν οι εθνικόφρονες οπαδοί του Φράνκο. Το σχέδιο είναι, κατά τη διάρκεια μιας τοπικής γιορτής, να κλέψουν ένα ταύρο, με σκοπό να τους χαλάσουν το γλέντι

Χρησιμοποιώντας με ευρηματικότητα και πρωτοτυπία τις φόρμες της γκροτέσκ κωμωδίας και της καυστικής σάτιρας, με τραγελαφικές και απρόβλεπτες καταστάσεις, ο σπουδαίος Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα, σχολιάζει με κατάμαυρο χιούμορ το κοινωνικό γίγνεσθαι και τις ατομικές συμπεριφορές και νοοτροπίες, σε μια σκοτεινή για την Ισπανία εποχή. Ο Μικρός ταύρος/ La vaquilla είναι μια ξεκαρδιστική ματιά πάνω στην τρέλα της διαμάχης δημοκρατικών-φρανκιστών, η οποία όμως ταυτόχρονα καταφέρνει, μέσα απ’ αυτό το ειρωνικό αλλά με πικρό κατακάθι βλέμμα, να θίξει καίρια, σοβαρά πολιτικά ζητήματα και να καταγράψει την ατομική σύγχυση και τον γενικότερο κοινωνικό αποπροσανατολισμό μιας χώρας σε κατάσταση εμφύλιου σπαραγμού.

Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΘΕΑΤΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 8 ΕΤΩΝ

Γενικές πληροφορίες και οδηγίες για τις προβολές

  • Πριν από κάθε προβολή θα απολυμαίνονται τα καθίσματα
  • Οι προβολές θα ξεκινούν στις 9:15
  • Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο, εφόσον ο χαρακτήρας της εκδήλωσης είναι φιλανθρωπικός θα υπάρχει στην είσοδο κυτίο ενίσχυσης. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα δοθούν στον Αθλητικό Σύλλογο ΑΜΕΑ Διάτορος. Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον ΔΑΔΑΑ -Σύλλογος για παιδιά και ενήλικες με ΔΑΔ, Αυτισμό και Asperger.
  • Το ταμείο θα ανοίγει στις 8 το βράδυ, για την προμήθεια του εισιτηρίου ατελώς σε όλους τους θεατές.
  • Ο χώρος του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Κομοτηνής σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οδηγίες χαρακτηρίζεται ως Μεικτός που σημαίνει πως η μόνη υποχρέωση είναι αυτή της χρήσης μη ιατρικής μάσκας από την είσοδο έως και την έξοδο του θεατή από τον χώρο του σινεμά
  • Η είσοδος στο θέατρο θα γίνεται οργανωμένα, ανά παρέες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην σκάλα. Οι διοργανωτές παρακαλούμν το ίδιο να γίνεται και κατά την έξοδο των θεατών ανά σειρά και από τις τρεις εξόδους του θεάτρου και ύστερα από τις οδηγίες που θα δίνονται από το προσωπικό του θεάτρου λίγο πριν την έναρξη της προβολής.
  • Στις σειρές που επιτρέπεται να καθίσουν οι θεατές συστήνεται να αφήνετε δύο καθίσματα κενά από τη διπλανή παρέα. Θα συμπληρώνονται πρώτα τα κεντρικά σημεία των σειρών και μετά τα ακριανά.
  • Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΠΟΑ δε θα γίνεται διάλειμμα στις προβολές για αποφυγή συνωστισμού στο αναψυκτήριο

Όλα τα παραπάνω δύναται να τροποποιηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά ανάλογα με τις υγειονομικές συνθήκες

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.