«Ο μικρος πριγκιπας» στη Λεσχη Κομοτηναιων

Στις 20 & 27 Νοεμβρίου και στις 11 & 18 Δεκεμβρίου

Το παραμύθι που εξακολουθεί να μαγεύει μικρούς και μεγάλους, «Ο μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ παρουσιάζεται σε μια μουσικοχορευτική παράσταση στις 20 & 27 Νοεμβρίου και στις 11 & 18 Δεκεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι στην Λέσχη Κομοτηναίων, σε σκηνοθεσία Χρύσας Ιωαννίδου
 
Το αριστούργημα του μεγάλου αυτού συγγραφέα παρασύρει μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι στο σύμπαν αλλά και στον εσωτερικό μας κόσμο. Οι αναζητήσεις και οι σταθμοί του μικρού και αγνού αυτού πλάσματος γίνονται ύμνοι στην αγάπη και την αφοσίωση, την φιλία και τους στενούς δεσμούς, την απαράμιλλη ομορφιά των απλών πραγμάτων, την προσήλωση στο ουσιαστικό. «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια» εξομολογείται η εξημερωμένη αλεπού στον πιστό της φίλο.
 
Στο ταξίδι του ο πρίγκιπας συναντά ανθρώπους που υποφέρουν από αθεράπευτα ελαττώματα: την ανάγκη για εξουσία, τη ματαιοδοξία, την εξάρτηση από καταστροφικές συνήθειες, την ανάγκη για πλούτο, την τυφλή μα άσκοπη προσήλωση σε παρωχημένους κανονισμούς. Συναντά όμως κι έναν αεροπόρο, που εκτιμά την αγνότητα και την αλήθεια της παιδικής ψυχής και δένεται μαζί του με αιώνια φιλία. Τα μαθήματα που παίρνει είναι για μας μαθήματα ζωής και πηγές δημιουργικού στοχασμού.
 
Η παράσταση, χρησιμοποιώντας απλά παραστατικά μέσα και εμπλέκοντας τους μικρούς θεατές στον μαγικό της κόσμο, μένει ανεξίτηλη στη μνήμη και την καρδιά μας, φωτίζοντας με τα μεστά μηνύματά της το μονοπάτι της ζωής μας.
 
Σκηνοθεσία-μουσική: Χρύσα Ιωαννίδου
Παίζουν: Χρύσα Ιωαννίδου, Ρίτα Μοσχίδου, Δημήτρης Οικονομίδης
Ζωντανή μουσική: Φώτης Ζανελάρης
Κοστούμια/σκηνικά: Κεβόρκ Μελκονιάν 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.