«Ο κυκλος με την κουκλα»: Παρασταση με γιγαντοκουκλες στο Μουσειο Μεταξης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα 19:00, την παράσταση θεάτρου κούκλας, για μικρούς και μεγάλους, «Ο κύκλος με την κούκλα», στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Βασισμένο στο κλασικό αριστούργημα «Ο κύκλος με την κιμωλία», το έργο θέτει με απλότητα και ευαισθησία το σημαντικό ζήτημα της δικαιοσύνης στον κόσμο των παιδιών.

 

Ένα καλομαθημένο, πλούσιο κορίτσι, η Λολίτα, καταστρέφει την κούκλα της και την πετάει. Ένα άλλο κορίτσι, φτωχότερο σε παιχνίδια αλλά πλουσιότερο σε αγάπη, η Πάκα, τη βρίσκει, την επιδιορθώνει και την κάνει δική της. Ξαφνικά όμως η Λολίτα εμφανίζεται και τη θέλει πίσω! Ποια από τις δύο είναι δίκαιο να κρατήσει την κούκλα; Με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο δύσκολο αυτό ερώτημα και να δώσουμε τη «σολομώντεια λύση».

 

Οι Συντελεστές

Κείμενο: Αλφόνσο Σάστρε

Σκηνοθεσία: REDICOLO Θέατρο Κούκλας

Σχεδιασμός- κατασκευή κουκλών: REDICOLO Θέατρο Κούκλας

Μουσική: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος

Παίζουν: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος

 

Info

  • Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
  • Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.