«Ο ιδρυτικος μυθος της Ρωμης και η διαχρονικη επιβιωση και χρηση του»

Ομιλία τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, η Εφορία Αρχαιοτήτων και το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ.  στο πλαίσιο Επιμορφωτικό Κύκλο Ομιλιών για τη Ρωμαϊκή Θράκη, ο οποίος θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2016, πραγματοποιεί την ομιλία με θέμα «Ο ιδρυτικός μύθος της Ρώμης και η διαχρονική επιβίωση και χρήση του» τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:30 στο χώρο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, Γ.Κονδύλη 30.

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Γιάννης Ντεληγιάννης, Λέκτορας Λατινικής Φιλολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ.

Πρόκειται για έναν κύκλο ομιλιών για τη Ρωμαϊκή Κομοτηνή από ειδικούς επιστήμονες, αρχαιολόγους και φιλολόγους, που πλαισιώνει τη νέα περιοδική έκθεση που η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης προγραμματίζει να εγκαινιάσει στις αρχές του έτους, με θέμα «Ρωμαϊκές αρχαιότητες της Κομοτηνής». Η έκθεση, κύρια εκθέματα της οποίας αποτελούν τα τμήματα μιας μαρμάρινης σαρκοφάγου μικρασιατικού τύπου του 3ου αι. μ.Χ., με παραστάσεις που απεικονίζουν τους άθλους του Ηρακλή και τέσσερα μιλιάρια της Εγνατίας Οδού, που βρέθηκαν κατά την εκσκαφή θεμελίων οικοδομής της Εγνατίας Οδού της πόλης μας, στη συνέχεια θα αποτελέσει τμήμα της νέας μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής.

Ο κύκλος αυτός απευθύνεται τόσο στο κοινό της πόλης, όσο και φοιτητές του ΔΠΘ.
Στο τέλος αυτού του επιμορφωτικού κύκλου εκδηλώσεων θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους συμμετέχοντες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.