Αφιερωμα στον Ισπανοφωνο Κινηματογραφο: «No se decir adios – Δεν ξερω να λεω αντιο»

Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής συνδιοργανώνει μαζί με τον Σύλλογο Alma Libre  Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο.  Οι προβολές εντάσσονται στο πρόγραμμα   Περιοδεύων  Ισπανόφωνος  Κινηματογράφος του Ινστιτούτου Θερβάντες, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Ισπανίας και της Αργεντινής.

Σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου η προβολή της ταινίας  No se decir adios-Δεν ξέρω να λέω αντίο  (2017) Δράμα (97’)

Η Κάρλα λαμβάνει μια απροσδόκητη κλήση από την αδελφή της Μπλάνκα. Ο πατέρας τους, ο Χοσέ Λουίς (Juan Diego), με τον οποίο δεν έχει μιλήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και με τον οποίο έχει μια περίπλοκη σχέση, βρίσκεται σε τελικό στάδιο από ασθένεια. Την ίδια μέρα, παίρνει πτήση για την Αλμερία και ταξιδεύει στη μικρή του πόλη για να τον συναντήσει, στο σπίτι της παιδικής της ηλικίας, στο οποίο ζει η αδελφή της με την οικογένειά της. Παρόλο που οι γιατροί του δίνουν λίγους μήνες ζωής, η Κάρλα αρνείται να το αποδεχτεί και, ενάντια στη γνώμη όλων, αποφασίζει να τον μεταφέρει στη Βαρκελώνη για να τον θεραπεύσουν εκεί. Μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι ενάντια στο χρόνο στη διάρκεια του οποίου θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από μια πραγματικότητα που κανείς δεν τολμά να αντιμετωπίσει και να εκμεταλλευτεί για να ανακτήσει όλο τον χαμένο χρόνο.
Βραβείο Γκόγια Καλύτερου Α’ γυναικείου ρόλου

Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΘΕΑΤΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

Γενικές πληροφορίες και οδηγίες για τις προβολές

  • Πριν από κάθε προβολή θα απολυμαίνονται τα καθίσματα
  • Οι προβολές θα ξεκινούν στις 9:15
  • Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο, εφόσον ο χαρακτήρας της εκδήλωσης είναι φιλανθρωπικός θα υπάρχει στην είσοδο κυτίο ενίσχυσης. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα δοθούν στον Αθλητικό Σύλλογο ΑΜΕΑ Διάτορος. Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον ΔΑΔΑΑ -Σύλλογος για παιδιά και ενήλικες με ΔΑΔ, Αυτισμό και Asperger.
  • Το ταμείο θα ανοίγει στις 8 το βράδυ, για την προμήθεια του εισιτηρίου ατελώς σε όλους τους θεατές.
  • Ο χώρος του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Κομοτηνής σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οδηγίες χαρακτηρίζεται ως Μεικτός που σημαίνει πως η μόνη υποχρέωση είναι αυτή της χρήσης μη ιατρικής μάσκας από την είσοδο έως και την έξοδο του θεατή από τον χώρο του σινεμά
  • Η είσοδος στο θέατρο θα γίνεται οργανωμένα, ανά παρέες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην σκάλα. Οι διοργανωτές παρακαλούμν το ίδιο να γίνεται και κατά την έξοδο των θεατών ανά σειρά και από τις τρεις εξόδους του θεάτρου και ύστερα από τις οδηγίες που θα δίνονται από το προσωπικό του θεάτρου λίγο πριν την έναρξη της προβολής.
  • Στις σειρές που επιτρέπεται να καθίσουν οι θεατές συστήνεται να αφήνετε δύο καθίσματα κενά από τη διπλανή παρέα. Θα συμπληρώνονται πρώτα τα κεντρικά σημεία των σειρών και μετά τα ακριανά.
  • Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΠΟΑ δε θα γίνεται διάλειμμα στις προβολές για αποφυγή συνωστισμού στο αναψυκτήριο

Όλα τα παραπάνω δύναται να τροποποιηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά ανάλογα με τις υγειονομικές συνθήκες

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.