«Μικρες Κυριες» απο το Εργαστηρι Θεατρικης Παιδειας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

Το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας της ΔΚΕ ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής  παρουσιάζει το έργο της Λουίζα Μέι Άλκοτ «Μικρές Κυρίες». Πρόκειται για μια παράσταση από το Εφηβικό Τμήμα που θα ανέβει την Πέμπτη  16 και την Παρασκευή 17  Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Λίγα λόγια για το έργο

Τέσσερεις αδελφές, η Μεγκ, η Τζο, η Μπεθ και η Έιμυ Μαρτς βιώνουν το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση μέσα από γεγονότα που θα καθορίσουν τις μετέπειτα ζωές τους. Καταστάσεις και πρόσωπα σφυρηλατούν τον χαρακτήρα που θα τις κάνει μικρές κυρίες. Καθεμία με τον δικό της ξεχωριστό ταμπεραμέντο αλλά δεμένες μεταξύ τους και με τους ανθρώπους γύρω τους με πολύ αγάπη.

Η Μεγκ, η μεγαλύτερη, σοβαρή και φιλάρεσκη, η Τζο με τον ατίθασο κι ανεξάρτητο χαρακτήρα που θέλει να γίνει συγγραφέας, η γλυκιά και ήρεμη Μπεθ με την αγάπη της για την μουσική και η μικρότερη Έιμυ, φιλόδοξη και απαιτητική.

Γύρω τους «χορεύουν» η κ. Μαρτς, η μητέρα τους που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ζωής τους , η ανεξίτηλη φιλία τους με τον Λόρη Λώρενς , η εκρηκτική σχέση με την θεία Μαρτς κι ο πρώτος έρωτας στο πρόσωπο του παιδαγωγού Τζον Μπρουκ.

Η Λουίζα Μέι Άλκοτ έγραψε το διήγημα Μικρές Κυρίες το 1868 έπειτα από παρότρυνση του εκδότη της . Η Άλκοτ το έγραψε βασιζόμενη στην ζωή της με τις τρεις αδελφές της και έτσι το διήγημα έχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία. Η ίδια αποτυπώνεται στον χαρακτήρα της Τζο που θέλει να γίνει συγγραφέας και είναι μέσα από τα δικά της μάτια που διηγείται την ιστορία.

Οι συντελεστές

  • Σκηνοθεσία – Διασκευή: Άννα Μαχαιροπούλου
  • Επιμέλεια σκηνκών – Κοστουμιών: Ιωάννης Ν.Καραγκιουλμέζης
  • Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς
  • Ήχος: Ελένη Αποστολίδου

Παίζουν οι μαθητές του εφηβικού τμήματος του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας με αλφαβητική σειρά: Χριστίνα Αθανασιάδου (κ. Μαρτς), Σοφία Γκουσίδη (Μπέθ Μαρτς), Ναταλία Ζέκου (Μεγκ Μαρτς), Γιώργος Καζαντζής (Λόρη Λώρενς), Άγγελος Κίτσος (Κος Μαρτς), Ζωή Λιάπη (Σάλλυ), Μένη Σμαραγδά (Τζο Μαρτς), Δήμητρα Τοπαλίδη (Θεία Μαρτς), Τζιχάν Χασάν (Τζον Μπρούκ), Εύα Χρηστίδου (Έιμυ Μαρτς).

Οδηγίες για τους θεατές

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής (Γ.Κονδύλη 30)

Ώρα έναρξης παραστάσεων 7.30 το απόγευμα

Προσέλευση κοινού 20΄ πριν την ώρα έναρξης κάθε παράστασης

Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη και γίνεται ύστερα από κράτηση θέσεων στο τηλ. 2531037770 εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η είσοδος, η έξοδος και η παραμονή στο κτίριο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής,  συστήνεται να γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.