«Μαθηματικες Ιστοριες χωρις Φαντασματα!»

Εκπαιδευτικές συναντήσεις απο την ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ

H ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ είναι μια μεγάλη ομάδα εθελοντών, που εμπνέει και στηρίζει τη δημιουργία λεσχών ανάγνωσης και άλλων δραστηριοτήτων που προάγουν το στοχασμό, τη γνώση και το διάλογο σχετικά με τις θετικές επιστήμες και τα μαθηματικά.
 
Οι μαθηματικοί, δραστήρια μέλη της ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ, Άννα Γαβριήλ (Μαθηματικός, M.Sc. Διδακτική των Μαθηματικών) και Ανδρέας Λύκος (Μαθηματικός, συγγραφέας) εμπνεύστηκαν και πραγματοποιούν στην Κομοτηνή τις «Σαββατιάτικες συναντήσεις», δράσεις όπου η φαντασία συναντά τα μαθηματικά με δημιουργικό τρόπο. Οι συναντήσεις φιλοξενούνται στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο (Δημοκρίτου 7) και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών.
 
Στις συναντήσεις τα παιδιά εξερευνούν τον τρόπο με τον οποίο οι διαδικασίες της φαντασίας και οι κανόνες της λογικής μπορούν να συνδυαστούν και να ισορροπήσουν. Η Λογική και η «Φανταστική» ενώνονται, δημιουργώντας ιστορίες που η φαντασία δίνει νόημα σε μαθηματικές έννοιες και η λογική δίνει νόημα στην επινόηση. Οι «Μαθηματικές Ιστορίες» απελευθερώνουν από τον φόβο του λάθους και από τη μονότονη σχολική καθημερινότητα, δίνοντας έμφαση στη δημιουργικότητα και στην αφήγηση με κοινό παρονομαστή τα μαθηματικά.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.