«LEBENSRAUM» απο το θεατρικο εργαστηρι Κυκλος

Από 2 έως 4 Ιουνίου

Ο δεύτερος κύκλος του θεατρικού εργαστηρίου «Κύκλος» παρουσιάζει το «LEBENSRAUM» του Θ.Τριαρίδη. Σε ένα τριήμερο «πείραμα» στις 2, 3 και 4 Ιουνίου, στις 21:00 στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής.
«Λεοπαρδάλεις μπαίνουν μέσα στο ναό και πίνουν από το κύπελλο της Θείας Κοινωνίας. Αυτό επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, ώσπου γίνεται αναμενόμενο μέρος της τελετουργίας»
 
Με τον όρο ζωτικός χώρος (Lebensraum στα Γερμανικά) δηλώνεται μια οικονομική και πολιτική θεωρία που εμφανίσθηκε περί το 1901 και έλαβε μεγάλη έκταση κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου στη Γερμανία η οποία  απετέλεσε τη δογματική βάση του Εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος του Χίτλερ. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, ένας λαός δικαιούται να επεκταθεί σε εδάφη, που είναι αναγκαία σ' αυτόν, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δημογραφικές και οι εξ αυτών παραγόμενες οικονομικές ανάγκες του.
 
Για το έργο του Θ. Τριαρίδη και την παράσταση: Το Lebensraum είναι ένα πείραμα που πραγματοποιείται σε ένα θέατρο. Δύο γυναίκες έρχονται σε επαφή στη σκηνή του θεάτρου. Η μία είναι ο χειριστής του πειράματος και η άλλη προσφέρεται να γίνει το πειραματόζωο έναντι αμοιβής. Το πείραμα ξεκινά. Τίποτα δεν είναι προσωπικό, μία απλή καθημερινή κουβέντα υπό όρους  και σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Μέχρι πού όμως ορίζεται η ηθική όταν  πρόκειται για χρηματική αμοιβή; Ποια είναι τα όρια ανάμεσα στο πειραματόζωο και στους θεατές του θεάτρου; Πώς ορίζεται η ηθική όταν  υπάρχει χρηματική αμοιβή; Μέχρι πού θα έφτανες προκειμένου να προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο ενός πειράματος που σου προσφέρει χρήματα ανάλογα με το χρόνο παραμονής σου σε αυτό; Στο τέλος του πειράματος θα χειροκροτήσεις ως θεατής ή θα αντιδράσεις ως πειραματόζωο; 

Συντελεστές 

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ηρακλής Τζαφέτας
Παίζουν: Φλωριάννα Αλεξίου, Κρυσταλία Κασσέρη, Βάλια Τζιτσικάκη και Λίζα Γιαννακιτσίδου.
 
Είσοδος ελεύθερη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.