Κατι … «σκαβεται» στα αρχαια Αβδηρα

Θέλεις να μάθεις πώς ζούσαν οι άνθρωποι στα αρχαία Άβδηρα; Τι αντικείμενα χρησιμοποιούσαν στην καθημερινή τους ζωή; Πώς τα έφτιαχναν; Θέλεις να μάθεις τα «μυστικά» που κρύβει στα σπλάχνα της η γη; Γιατί δεν έρχεσαι να σκάψουμε παρέα και να τα ανακαλύψουμε; Έλα να «ζωντανέψουμε» μαζί το παρελθόν. Έλα να γνωρίσεις από κοντά πώς γίνεται μια ανασκαφή, να χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα εργαλεία και να δεις όλη την πορεία των ευρημάτων από το χώμα μέχρι το ράφι του μουσείου!

 

Είσαι μεταξύ 8-12 ετών και επιθυμείς να νιώσεις από κοντά τη χαρά της ανακάλυψης, να πιάσεις με τα ίδια σου τα χέρια τα αρχαία αντικείμενα, να τα συντηρήσεις και να τα βάλεις στο δικό σου μουσείο αλλά δεν κατάφερες να λάβεις μέρος στην πρώτη μας ανασκαφή;

 

Η δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης που κέρδισε μικρούς και μεγάλους θα επαναληφθεί την Πέμπτη 26 Αυγούστου  και ώρα 9.00π.μ. – 11.00π.μ. στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων.

 

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν, ωστόσο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ.: 25410-51003, 25410-52041 (Π. Κατσάκη, αρχαιολόγος-μουσειολόγος) καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά.

Info:

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφαλή προσέλευση και παραμονή στον χώρο. Για τον λόγο αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελούν τα ακόλουθα:

Για τον συνοδό / γονέα κατά την είσοδό του στον χώρο προσκόμιση: α) πιστοποιητικού εμβολιασμού ή β) βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR, εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα του εκπαιδευτικού προγράμματος, είτε βεβαίωση ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα του εκπαιδευτικού προγράμματος ή γ) πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες από αυτόν.

Για τα παιδιά και τους συνοδούς:

  • Κατά την είσοδό τους στον χώρο θα απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό υγρό.
  • Θα φορούν μη ιατρική μάσκα στην είσοδο, καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος και κατά την έξοδό τους.
  • Θα τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις του 1,5 μ.

 

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.