Ιστορικος Περιπατος στα βηματα της Αντουανεττας και του Πιπινου Δεμτζιαν

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου από «Το Σπίτι της Αντουανέττας» και τους «Φίλους του Γαλλικού Σταθμού» στην Αλεξανδρούπολη

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας «Το Σπίτι της Αντουανέττας» και οι «Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης», διοργανώνουν Ιστορικό περίπατο με θέμα: «Στα βήματα της Αντουανέττας και του Πιπίνου Δεμτζιάν».

Οι διοργανωτές καλούν τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν «σε ένα “διαφορετικό” μάθημα ιστορίας που θα μας φέρει, μέσα από την αφήγηση της ζωής της Αντουανέττας και του αδερφού της Πιπίνου Δεμτζιάν, σε μία βιωματική επαφή, με το παρελθόν της πόλης, την καθημερινότητά της και τους ανθρώπους της».

Ο Ιστορικός περίπατος θα ξεκινήσει από το Σπίτι της Αντουανέττας, με ώρα προσέλευσης τις 10.30. Η πρώτη στάση θα γίνει στο σημείο που βρισκόταν το Γαλλικό Σχολείο. Οι συμμετέχοντες θα συνεχίσουν με ξενάγηση στον Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωσήφ και θα ακολουθήσει μία στάση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Καπνομάγαζο, καταλήγοντας στον Ελληνικό Σιδηροδρομικό Σταθμό.

«Σας καλούμε να συμμετέχετε στον Ιστορικό περίπατο με την πεποίθηση ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να διατηρήσουμε τη μνήμη και το παρελθόν της Αλεξανδρούπολης και να αναδείξουμε με σεβασμό το πολιτιστικό της απόθεμα, που είναι τα κτήρια και οι άνθρωποί της» επισημαίνουν οι διοργανωτές.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.