«Η καρδια του Φρεντερικ Σοπεν» στο Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανοίγει το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής για το 2023 με την αριστουργηματική μουσικο-θεατρική παράσταση «Η καρδιά του Φρεντερίκ Σοπέν», με το Δημήτρη Λάλο στο ρόλο του Σοπέν, την Τατιάνα Παπαγεωργίου στο πιάνο και με τη συνοδεία κλασικού μουσικού συνόλου με κορυφαίους σολίστες, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 στις 8 το βράδυ.

Λίγα λόγια για την παράσταση  

Μια μαγική συναυλία με τα αριστουργήματα του Chopin για Πιάνο και κλασικό μουσικό σύνολο με κείμενα και αυθεντικές  επιστολές  του συνθέτη που ζωντανεύει με την ερμηνεία του ο Δημήτρης Λάλος.

 

Πρόκειται για θεατρική -μουσική παράσταση. Έχουμε μπροστά μας τον εκπληκτικό ηθοποιό Δημήτρη Λάλο να αναπαριστά τον Φρεντείκ Σοπέν, έναν ευαίσθητο ονειροπόλο, σκεπτόμενο εσωστρεφή συνθέτη και πιανίστα της εποχής που άφησε ανεξίτηλη την μουσική του στους αιώνες. Με την παρουσία του επί σκηνής ο Σοπέν μας μεταφέρει στα ιστορικά γεγονότα την ατμόσφαιρα και την εποχή του 1840.

 

Η παράσταση  παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο του 2022,  η προσέλευση του κοινού ήταν πάρα πολύ μεγάλη και άφησε καταληκτικές εντυπώσεις. Έχει προγραμματιστεί επίσης να παρουσιαστεί το 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης & Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Η παράσταση  είναι μια ατμοσφαιρική παράσταση εποχής και μας μεταφέρει  στο Παρίσι  το 1839 -1849 (εποχή του ρομαντισμού)  όπου έζησε ο Φρέντερικ Σοπέν συναναστρεφόμενος με όλες τις μεγάλες πνευματικές μορφές Φρανς Λιστ, Ντελακρουά κ.α, όταν έφυγε από την χώρα του την Πολωνία διωγμένος σε μια εποχή που οι Πολωνοί επαναστατούσαν εναντίον των Ρώσων κατακτητών.

 

Ένα νεαρό ταλαντούχο παιδί με μια βαλίτσα νότες στο χέρι και με ελάχιστα χρήματα που έλαβε από τον πάτερα του «ένα κρύο πρωινό επιβιβάστηκε σε ένα τρένο και δεν μπόρεσε να γυρίσει ποτέ ξανά στην χώρα του την Πολωνία, δεν μπόρεσε  να δει ξανά τους δικούς του. Έζησε στο Παρίσι με την βαθιά μελαγχολία της αγάπης για την πατρίδα του και με έναν μεγάλο ανεκπλήρωτο έρωτα. Αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 39 ετών, ζήτησε η καρδιά του να μεταφερθεί και να ταφεί στην Πολωνία».

Info

Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας για συλλογή και αποστολή βοήθειας στους πληγέντες από τους πρόσφατους σεισμούς στην Τουρκία ενημερώνει, για όσους ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν, ότι κατά την ημέρα της παράστασης θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη υγιεινής κ.τ.λ. και στο φουαγιέ του Μεγάρου.

 

Απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση θέσης μέσα από την πλατφόρμα της Περιφέρειας στο: https://open.pamth.gov.gr. ή τη σελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ: pamth.gov.gr στη συνέχεια κάνετε click στο εικονίδιο με το πληκτρολόγιο online κρατήσεις θέσεων / onlinebooking, εκτυπώνετε την κράτηση και την επιδεικνύετε κατά την είσοδό σας στο Μέγαρο. Σε περίπτωση ακύρωσης παρακαλείσθε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2531353910, 2531352112, 2531354230 & 6930076080.

 

Η πλατφόρμα για την εκδήλωση θα ανοίξει την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 στις 10 το πρωί.

 

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τη νομοθεσία κατά του COVID-19. Κατά τη διάρκεια της παράστασης συστήνεται η χρήση μάσκας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.