Γνωριμια με το Λαογραφικο Μουσειο και το εργο του Πολυδωρου Παπαχριστοδουλου

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, μέσω της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τη Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. και με την υποστήριξη του Δ.Π.Θ. (Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ.) και του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Α.Μ.Θ. (συντονίστριες ΠΕ02 Μαρία Ζωγραφάκη και Κατερίνα Σαμαρά), προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους στην εκδήλωση «Η Θράκη και ο λαογραφικός της πλούτος, συνάντηση στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής», την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18.00-19.15.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-«Γνωριμία με το Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής, το εκθετήριό του και τις δυνατότητες ανάδειξης του λαϊκού πολιτισμού της Θράκης», Κέλυ Γκόγκου, μουσειολόγος, υπεύθυνη του Λαογραφικού Μουσείου Κομοτηνής

-«Το σπουδαίο λαογραφικό έργο του Θρακιώτη Πολύδωρου Παπαχριστοδούλου», Μαρία Αλεξίου, φιλόλογος, ΜΑ στην Τοπική Ιστορία

Σύντομα αποσπάσματα από λαογραφικά κείμενα του Π. Παπαχριστοδούλου θα διαβάσει ο ηθοποιός Φιλοποίμην Ανδρεάδης.

Εκ μέρους του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας συμμετέχει ο δρ. Θανάσης Κούγκουλος, Ε.ΔΙ.Π. Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Κομοτηνής  και ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος λόγω υγειονομικών μέτρων, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής με ένα απλό μήνυμα στη διεύθυνση [email protected].

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.