«Φροντιζω την πολη που ζω»

Δράση στην Κομοτηνή την Τετάρτη 7 Ιουνίου

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ροδόπης ΟΡΦΕΑΣ διοργανώνει δράση προληπτικού χαρακτήρα, την Τετάρτη 7 Ιουνίου και ώρα 10:00- 13:00 στο Δημοτικό Πάρκο Κομοτηνής, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών.
 
Ο τίτλος της δράσης είναι «Φροντίζω την πόλη που ζω» και ο στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σχετικά με το θέμα της Πρόληψης των Εξαρτήσεων, καθώς και η συμμετοχική κινητοποίηση παιδιών, νέων και ενηλίκων στην προσπάθεια να δοθεί ένα μήνυμα υπέρ του αγώνα ενάντια στις εξαρτητικές συμπεριφορές.
 
Στο πλαίσιο της δράσης, με τη συνδρομή εθελοντών καλλιτεχνών, θα πραγματοποιηθεί εικαστική παρέμβαση στο χώρο του Πάρκου και συγκεκριμένα σε ένα από τα κτίσματα εντός αυτού, σε μορφή ενός σχεδίου – μηνύματος σχετικό με την Πρόληψη. Στη δημιουργία αυτού, πέρα από τους καλλιτέχνες, θα συμμετέχουν μαθητές  από  δυο Δημοτικά σχολεία τα οποία συμμετείχαν στα προληπτικά προγράμματα του φορέα, στο πλαίσιο της συνεργασίας  με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ζωγραφίζοντας και αφήνοντας το δικό τους στίγμα στην προσπάθεια αυτή. Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός του χώρου από το Δίκτυο Εθελοντών του Κ.Π «ΟΡΦΕΑΣ» σε συνεργασία με τους μαθητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.