Φεστιβαλ Θρακικου Πελαγους

31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου στο Φανάρι

Η Περιφέρεια ΑΜΘ, ΠΕ Ροδόπης πραγματοποιεί το Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στο Λιμάνι Φαναρίου και στις παραλίες Φαναρίου και Αρωγής, από το Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 

Σάββατο 31 Αυγούστου

20:00 Πολιτιστικό Κέντρο Φαναρίου
 
Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νικόλαου Τσαλικίδη
 
Ομιλία της αρχαιολόγου Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης κ. Μαρίνας Τασακλάκη με τίτλο «Η Δίκαια του Θρακικού Πέλαγους: μια ιωνική αποικία, μια ελληνίδα πόλη – κράτος»
 
Ομιλία του Περιβαλλοντολόγου του Φορέα Διαχείρισης – Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας – Ισμαρίδας κ. Αλέξανδρου Χαντζάρα με τίτλο «Η Προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Α.Μ.Θ.»
 
Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Φανάρι από το ‘PHOTO SOTOS'
 
Συναυλία «Μελωδίες της ψυχής» με τους Χρήστο και Σοφία Χατζοπούλου
 
Λιμάνι Φαναρίου
 
21:30 Μουσική συναυλία συναυλία με καλλιτέχνες της περιοχής
Μιχάλης Ηλιάσκος – Αλέξανδρος Κεβόπουλος – Απόστολος Μαλιακούδης
 
23:00 “Cocktail Party” Δροσιστικά καλοκαιρινά κοκτέιλ με τη στήριξη των beach Bars της παραλίας Φαναρίου – Αρωγής και μουσική κάλυψη από DJs

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου

Θαλάσσιες αθλητικές εκδηλώσεις
 
Την Κυριακή 01/09/2019 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θρακικού Πελάγους θα πραγματοποιηθούν θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες στην παραλία του Φαναρίου και της Αρωγής από τις 11.00 έως τις 18:00.
 
Οι δραστηριότητες αφορούν την επίδειξη, εκμάθηση και δοκιμή μικρών ιστιοπλοϊκών σκαφών (τύπου optimist), όρθιας σανιδοκωπηλασίας (stand up paddling), θαλάσσιου καγιάκ (kayak), Ιστιοσανίδα (wind surf), αετοσανίδας (kite surf) καθώς και διεξαγωγή θαλάσσιων διαδρομών.
 
Ο Ναυτικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιήσει ιστιοπλοϊκές δράσεις στο Λιμάνι Φαναρίου οι οποίες περιλαμβάνουν επίδειξη και περιήγηση με σκάφος ανοιχτής θαλάσσης και μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη τύπου optimist.
 
Στη δράση θα συμμετέχουν:
 
1.ΝαυτικόςΌμιλος Αλεξανδρούπολης
2.Σύλλογος Αετοσανίδας και Ιστιοσανίδας Θράκης FLY HI
3.Αθλητικό Σωματείο «ΑΕΤΟΣ»
4.Επιχείρηση υπαίθριων δραστηριοτήτων RIVERLAND
5.Επιχείρηση θαλασσίων μέσων ΚΟΥΠΙ
6.Επιχείρηση θαλασσίων μέσων VITAMIN SEA
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν δύο σημεία εκκίνησης όπου θα πραγματοποιούνται παρουσιάσεις, μαθήματα, τεχνικές επιδείξεις, δυνατότητα δοκιμής όλων των τύπων σκαφών και δωρεάν εκμίσθωση καγιάκ (kayak) και όρθιας κωπηλατοσανίδας (SUP).

Ωριαίο πρόγραμμα ημέρας

1ο Σημείο
 
11:00 – 14:00 Δράση «Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας (SUP)». Περιλαμβάνει παρουσίαση του αθλήματος, εκμάθηση, τεχνική επίδειξη και διοργάνωση μικρών θαλάσσιων διαδρομών ιδανικές για αρχαρίους και παιδιά.
 
15:00 – 18:00 Δράση «θαλάσσιο καγιάκ (KAYAK)». Περιλαμβάνει παρουσίαση του αθλήματος, εκμάθηση, τεχνική επίδειξη και διοργάνωση μικρών θαλάσσιων διαδρομών ιδανικές για αρχαρίους και παιδιά.
 
Δράση «Ιστιοσανίδες (wind surf) &αετοσανίδας (kite surf)». Περιλαμβάνει παρουσίαση του αθλήματος, εκμάθηση και τεχνική επίδειξη.
 
2ο Σημείο
 
11:00 -14.00 Δράση «θαλάσσια καγιάκ (KAYAK)». Περιλαμβάνει παρουσίαση του αθλήματος, εκμάθηση, τεχνική επίδειξη και διοργάνωση μικρών θαλάσσιων διαδρομών ιδανικές για αρχαρίους και παιδιά.
 
Δράση «Ιστιοσανίδες (wind surf) &αετοσανίδας (kite surf)»· Περιλαμβάνει παρουσίαση του αθλήματος, εκμάθηση και τεχνική επίδειξη.
 
15:00 – 18:00 Δράση «Όρθιας Σανιδοκωπηλοσίας (SUP)». Περιλαμβάνει παρουσίαση του αθλήματος, εκμάθηση, τεχνική επίδειξη και διοργάνωση μικρών θαλάσσιων διαδρομών ιδανικές για αρχαρίους και παιδιά.
Διαδρομές κατάλληλες για Αρχάριους

Από κάθε σημείο και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιούνται μικρές θαλάσσιες διαδρομές, προσαρμοσμένες για αρχαρίους και παιδιά. Οι διαδρομές θα πραγματοποιούνται κατά ομάδες και θα είναι υπό την καθοδήγηση – συνοδεία των υπευθύνων της κάθε δράσης. Όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός θα παρέχεται δωρεάν.
 
Για την καλύτερη οργάνωση των θαλασσίων διαδρομών οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν το ονοματεπώνυμο και έτος γέννησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση thrakikopelagos@gmail.com.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις επιχειρήσεις θαλασσίων μέσων «Vitamin Sea» ή «ΚΟΥΠΙ» οι οποίες υποστηρίζουν την οργάνωση και υλοποίηση της δράσης.

Παράλληλες δράσεις

ΏΡΑ 11:00 Παράλληλες Δράσεις στο Λιμάνι Φαναρίου
 
•Δράση γιο το παιδιά με τίτλο «Ζωγραφίζω και παίζω στη θάλασσα» σε συνεργασία με το εργαστήρι ζωγραφικής «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΑ» Καλεντερίδου Ηλιάνα
 
•Η ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ Καρκινοπαθών και Φίλων και η Ομάδα των Εθελοντριών της θα πραγματοποιήσει Ενημέρωση και Εγγραφή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών
 
•Παραλία Ιουλία: Επίδειξη αυτόνομου μηχανισμού πρόσβασης στη θάλασσα (seatrac) με την υποστήριξη του Σωματείου Αμ.εΑ Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης
 
ΏΡΑ 11:00 Παράλληλες Δράσεις στην παραλία Φαναρίου Αρωγής
 
• Ο Αθλητικός Σύλλογος Λειτουργικής Γυμναστικής «Will and steel» θα παρουσιάσει χορευτικά προγράμματα, διαδραστικά προγράμματα λειτουργικής άσκησης και χορού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.