Φεστιβαλ Πολιτιστικων Αλκυονιδων απο την Κοινοτητα Νεων Κομοτηνης

Από τις 20 έως τις 28 Μαΐου

Η Κοινότητα Νέων Κομοτηνής πραγματοποιεί το 31ο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Αλκυονίδων από τις 20 έως τις 28 Μαΐου γεμάτο δράσεις από όλα τα τμήματα της Κοινότητας Νέων. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 

Παρουσίαση βιβλίου «Ανκόρ» της Πέλας Σουλτάτου – Σάββατο 20 Μαΐου και ώρα 17:00 στο Gecko
Το λογοτεχνικό-φιλοσοφικό τμήμα της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο» φιλοξενεί τη συγγραφέα Πέλα Σουλτάτου σε μία διαδραστική συζήτηση, με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Ανκόρ». Δεν θα είναι μία τυπική παρουσίαση βιβλίου, αλλά μία συζήτηση εμπνευσμένη από το θέμα του βιβλίου της, που αναφέρεται στην πάλη του ανθρώπου ενάντια στον θάνατο, αλλά και στην «πολιτική» ενσάρκωση του θανάτου, το φασισμό.
 
Η θεατρική παράσταση «Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου» – Σάββατο 20 Μαΐου και ώρα 19:30 στο κεντρικό αμφιθέατρο της Φιλολογίας του ΔΠΘ
Το θεατρικό τμήμα της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής ανεβάζει το έργο του Ματέι Βιζνιέκ «Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου». Ένα έργο σπονδυλωτό, το οποίο αντικατοπτρίζει την σύγχρονη πραγματικότητα με άξονα τα πλυντήρια εγκεφάλων.
Η παραμόρφωση της ύπαρξης, η βία της εξουσίας, η ανθρώπινη ματαιοδοξία, η συνειδητοποίηση της ματαιότητας, η φαντασίωση της επανάστασης, η ανοησία του πολέμου αλλά και το όραμα που γεννά την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, αποτυπώνονται σε αυτό το έργο του Ματέι Βισνιέκ με κυνισμό, χιούμορ και λυρισμό.
 
Προαιρετική είσοδος: 2 ευρώ [προς οικονομική ενίσχυση της Κοινότητας]
 
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Το αλάτι της γης» – Δευτέρα 22 Μαΐου και ώρα 20:00 στο Gecko
Η Φωτογραφική Ομάδα της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Βραζιλιάνου φωτογράφου και οικολογικού ακτιβιστή Sebastião Salgado.
 
Είσοδος ελεύθερη
 
Αφιέρωμα στους Καταραμένους Ποιητές – Τρίτη 23 Μαΐου και 19:30 στο Gecko
Το Λογοτεχνικό-Φιλοσοφικό τμήμα της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής παρουσιάζει το αφιέρωμα με τίτλο «Μαύρο: το χρώμα των καταραμένων ποιητών».
 
Η ελληνική και παγκόσμια ποίηση είναι γεμάτη από καταραμένους ποιητές που μας σαγήνευσαν με το ταλέντο και τα έργα τους.
Κώστας Καρυωτάκης, Edgar Allan Poe, Arthur Rimbaud, Baudelaire, Lautreamont, Paul Verlaine, François Villon και άλλοι καταραμένοι ποιητές ζωντανεύουν μέσα από μια οπτικοακουστική παρουσίαση.
 
Όλοι τους συνέταξαν ιδιοχείρως – με τον ένα ή τον άλλο τρόπο – το πολυτάραχο, ανατρεπτικό, σκοτεινό, πένθιμο ή και μακάβριο σενάριο της ζωής τους. Δίνουμε το λόγο σ' αυτούς τους ποιητές να μιλήσουν, γιατί το σημαντικότερο για τους περισσότερους από αυτούς είναι να ακουστούν.
 
Θα έρθετε να τους ακούσετε;
 
Έκθεση Φωτογραφίας – Τετάρτη 24 Μαΐου στο Μέγαρο Στάλιου-Παπαδριέλειος Πινακοθήκη
Μια έκθεση φωτογραφίας από το φωτογραφικό τμήμα της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής για μια απάντηση σε ένα ερώτημα που απασχολεί τους νέους και θέλουν να το μοιραστούν μαζί σου… Έχεις τα χρώματα…. Έχεις συναίσθημα?
Διάρκεια Έκθεσης 24, 25 και 26/5
Ώρες Κοινού: 11:00- 13:00 και 19:00- 21:00
 
Προβολή της ταινίας «Η τέλεια ομορφιά» – Πέμπτη 25 Μαΐου και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Κομοτηνής (πίσω από το Σπαθί)
Το Κινηματογραφικό Τμήμα της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής παρουσιάζει την ιταλική ταινία «Η Τέλεια Ομορφιά» του Πάολο Σορρεντίνο.
 
Είσοδος ελεύθερη
 
Πάρτυ στην παλιά νομική την Παρασκευή 26 Μαΐου μετά τις 24:00 – Tropical Urban Vibes w. Electra anti-tragedy (djs)
 
Κυνήγι Θησαυρού – Σάββατο 27 Μαΐου στις 17:00 στο στέκι της Κοινότητας
Η ομάδα επιτραπέζιων της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής διοργανώνει κυνήγι θησαυρού σε όλη την πόλη. Οι ομάδες θα περπατήσουν στην πόλη για να συλλέξουν γρίφους μέχρι την ολοκλήρωση της δοκιμασίας.
 
Live του μουσικού τμήματος «Μουσικοί Θερινής Νυχτός» – Κυριακή 28 Μαΐου στις 21:30  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.