Fashion Revolution Day στην Αλεξανδρουπολη

Την Κυριακή 24 Απριλίου

To Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και η ομάδα Uplo συμμετέχουν με δυο δράσεις στην Αλεξανδρούπολη στο Fashion Revolution Day την Κυριακή 24 Απριλίου 2015.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

12:00 – Street Fashion Show. Πεζόδρομος στην Λ.Δημοκρατίας 298
Στο κέντρο της Αλεξανδρούπολής λίγα μέτρα από το Δημαρχείο θα πραγματοποιηθεί ένα street fashion show με επιλογή ρούχων από διάφορες δεκαετίες από την προσωπική συλλογή της κ.Γιαννακίδου (Founder of ΕΜΘ). Εννιά μοντέλα θα αντιπροσωπεύσουν χαρακτηριστικά fashion statements του προηγούμενου αιώνα και το 10ο θα είναι ένας λευκός καμβάς για το κοινό να μπορεί να διαδράσει μαζί του, αφήνοντας σχόλια για το Fashion Revolution Day. Τα μοντέλα θα εμφανιστούν με ένα λευκό προσωπείο και μια πλαστική σακούλα στο χέρι με μια φωτογραφία από τα θύματα του Rana Plaza και στη συνέχεια θα αποκαλύψουν το πρόσωπο τους και θα ξεκινήσει το show. Στο τέλος τα μοντέλα θα οδηγήσουν το κοινό από το κέντρο της πόλης προς το ΕΜΘ. Στόχος είναι η κινητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για ολόκληρη την ημέρα που είναι αφιερωμένη στο Fashion Revolution.
Σκηνοθεσία: Χαρίκλεια Βουτσά, χορογράφος
Κινηματογραφική κάλυψη: Μιχάλης Ρηνέλης
 
12:30 – Εθνολογικό Μουσείο Θράκης (14ης Μαίου 63)
Ανταλλακτικό Παζάρι Ρούχων ‘Swap, don’t shop!’ (Γυναικεία – Ανδρικά – Παιδικά)

18:00- 19:00 – Εθνολογικό Μουσείο Θράκης (14ης Μαίου 63)
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Made in Bangladesh, το πραγματικό κόστος των φθηνών μας ρούχων» που δημιουργήθηκε από την Action Aid Hellas Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.
Θα ακολουθήσει πάρτυ.
 
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης όπου και θα καταγράψει όλες τις δράσεις με εθελοντές φωτογράφους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.