«Εορταζοντας τη Μανα» στο Μεγαρο Μουσικης

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής διοργανώνουν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, τιμητική – μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Εορτάζοντας τη Μάνα» στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής,  το Κυριακή 15 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00. Στην εκδήλωση συμπράττουν οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας, φιλόλογος του ΔΠΘ Σπύρος Κιοσσές, ενώ συμβουλευτικές παρεμβάσεις θα κάνουν οι: Χρήστος Σερμπέζης, Δρ. Ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής, με τίτλο: «Μητρότητα και ενδοοικογενειακή βία: βρίσκοντας δύναμη μέσα στην καταιγίδα της κακοποίησης» και η Όλγα Κατσιάνη, Δρ. Κοινωνικής Εργασίας – Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου Κομοτηνής με τίτλο: «Η εμψύχωση και ενδυνάμωση της ηλικιωμένης μητέρας μέσα από το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί απονομή βραβείου στην μνήμη της ηρωίδας μάνας Γιαννούλας Ζέρβα – Βάρσου (για την οποία θα γίνει ειδική μνεία) στις μητέρες του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης. Επίσης θα βραβευθούν για τη συμμετοχή τους  δημιουργίες ζωγραφικής και φωτογραφίες από τα σχολεία της Ροδόπης και τα έργα τους θα εκτεθούν στο χώρο του Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής, ενώ από τις 6:00μ.μ. το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με θέμα τη Μάνα με την υποστήριξη του Θρακικού Πνευματικού Κέντρου – Ωδείου Κομοτηνής.

Η  εκδήλωση θα επενδυθεί μουσικά με τραγούδια σε όλες τις γλώσσες αφιερωμένα στη Μάνα.

Info

Η είσοδος για την παράσταση είναι δωρεάν και η προσέλευση ελεύθερη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.