«Ελλαδα σαν τον ηλιο σου!»

Από τις 13 έως τις 16 Ιανουαρίου στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και το Θεατρικό Εργαστήρι «Επί σκηνής»  παρουσιάζουν την παράσταση «Ελλάδα σαν τον ήλιο σου!» του Κομοτηναίου Κώστα Μαυρίδη, στις 13, 14, 15 και 16 Ιανουαρίου, στις 21:00 το βράδυ στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.
 
Η σκηνοθεσία είναι της κ. Μυρσίνης Λαντζουράκη, η μουσική του κ. Νίκου Ντεκούλη, η κινησιολογία της κ. Ασπασίας Πιτιλάκη και τα σκηνικά – κοστούμια του κ. Γιάννη Καραγκιουλμέζη.
 
Στην παράσταση συμμετέχουν πλειάδα ερασιτεχνών ηθοποιών αλλά και επαγγελματίες και συγκεκριμένα οι κ.κ. Φωτεινή Αγινορίτου, Λίλη Αδρασκέλα, Έλενα Βασιλειάδου, Χριστιάννα Γκίνογλου, Βασίλης Δέλλας, Γιώργος Διαλεκτάκης, Θεοπούλα Ευαγγέλου, Χρύσα Ιωαννίδου, Σούλα Κυρατζόγλου, Κώστας Μαυρίδης, Νίκος Μαυρίδης, Σοφία Μιχαλιτσούδη, Ασπασία Πιτιλάκη και Αθανασία Πουπουζή. 

Λίγα λόγια για την παράσταση 

Η Ελλάδα των ημερών μας και η κρίση των αξιών την εποχή των μνημονίων και της παγκοσμιοποίησης βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της μουσικής σάτιρας. Με αφορμή ένα βίντεο, που πρόκειται να ανεβεί στο internet για να διαφημίσει τη χώρα μας στους ξένους, μια ομάδα Ελλήνων από διάφορες κατηγορίες του κοινωνικού ιστού συναντώνται στο γραφείο ενός ανεξάρτητου παραγωγού, για να συζητήσουν το περιεχόμενο του βίντεο. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Αντιθέσεις και διαφωνίες φέρνουν τους ήρωες της παράστασης αντιμέτωπους με την ίδια την ιδέα της Ελλάδας και με όλα όσα τους ενώνουν και τους χωρίζουν. Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι τις μέρες μας, οι ήρωες ψάχνουν μέσα τους και γύρω τους την ουσία τού να είναι κανείς Έλληνας. Άλλοτε με το γέλιο, κι άλλοτε με το δάκρυ και το τραγούδι, κανείς δεν μπορεί να μείνει ουδέτερος. Ούτε οι ίδιοι οι θεατές.
 
Τιμή εισιτηρίου: 10ευρώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.