Ελευθερια Θρακης 2023

Από τις 2 έως τις 17 Μαΐου

Οι εκδηλώσεις φέτος για την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό ξεκινούν στις 2 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 17 Μαΐου. Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα διάρκειας 2 εβδομάδων, με πληθώρα εκδηλώσεων. Από μουσική, χορό και θέατρο, μέχρι περιβαλλοντικές δράσεις και επιστημονικό συνέδριο.

Τρίτη 9 Μαΐου

2ο Green Festival

10.00 π.μ. στην Πλατεία Ειρήνης

Τίτλος Δράσης: «ΜΑΘΗΤΕΣ: επιΔΡΩΝΤΑΣ ΠΡΑΣΙΝΑ»

Μαθητές των Δημοτικών σχολείων της πόλης μας θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια και διαδραστικές δράσεις για το περιβάλλον, την ανακύκλωση, το “zero waste”, την βιοποικιλότητα, την μόλυνση των θαλασσών και τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Παράλληλα ο Σύλλογος  Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης “ΑΞΙΖΩ” θα παρουσιάσει αθλήματα από ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία έχουν δημιουργήσει οι ωφελούμενοι του συλλόγου, ενώ οι “Σπορίτες Ροδόπης” σε συνεργασία με τους Εθελοντές και Ασκούμενους του exagono θα παίξουν το παιχνίδι “Δείξε μου τον σπόρο σου να σου πω ποιός είναι” και θα μοιράζουν παραδοσιακούς σπόρους στους μαθητές.

Διοργάνωση: Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, Κοιν.Σ.Επ. “Θράκης Κίνητρο”, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, FOLLOW GREEN, Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής.

Συμμετοχή: Σύλλογος  Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης “ΑΞΙΖΩ”, Σπορίτες Ροδόπης, Οργάνωση Νέων System & G, ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (ESC), Εθελοντικές ομάδες  και οι Ασκούμενοι Φοιτητές του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, Εθελοντές φοιτητές της ειδικότητας του αθλητικού τουρισμού, της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής.

 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι eleytheria-2023-705x1410.jpg

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.