Ελευθερια 2022: «To 1ο ΠΑΡΚΟ ΤΣΕΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής, με την υποστήριξη του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, αναλαμβάνει να δημιουργήσει και να υιοθετήσει το 1ο Πάρκο Τσέπης Κομοτηνής, συμβάλλοντας στην μετατροπή ενός εγκαταλελειμμένου χώρου σε κοιτίδα πρασίνου, δραστηριοτήτων και δημιουργικότητας, η οποία μπορεί να αναβαθμίσει την πόλη μας και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της.

Τα πάρκα τσέπης έχουν πολλαπλά οφέλη για τις πόλεις. Είναι μικρές πράσινες πινελιές που αλλάζουν το γκρίζο αστικό τοπίο, δίνοντας ανάσες οξυγόνου στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Πέρα από τη συμβολή τους στην προστασία του περιβάλλοντος με τα φυτά, τα δέντρα, τα λουλούδια και τον δροσισμό, ο ρόλος τους για την αντιμετώπιση της απομόνωσης των κατοίκων των μεγαλουπόλεων είναι καταλυτικός.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής, εθελοντές και ενδιαφερόμενοι πολίτες θα συναντηθούν στον χώρο που θα δημιουργηθεί το 1ο Πάρκο Τσέπης και θα κάνουν τις πρώτες παρεμβάσεις (δενδροφύτευση, καλλωπισμός με αρωματικά λουλούδια κτλ.) το Σάββατο 7 Μαΐου στις 12μμ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.