Ελευθερια 2022: Κωνσταντινος Καραθεοδωρη, Απο το Μουσειο στο Σχολειο

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης παρουσιάζουν την εσπερίδα με τίτλο «Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή στη Σμύρνη παραμονές της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ένα χρήσιμο μάθημα Ιστορίας μέσω του Μουσείου» στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής – Τσανάκλειος Σχολή, στις 18:30.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • «Σύντομη γνωριμία με το Μουσείο Καραθεοδωρή (ιστορικό ίδρυσης, περιεχόμενο, εκπαιδευτικές δράσεις,  επισκεψιμότητα)»: Χριστίνα Αποστολίδου, υπεύθυνη Μουσείου Καραθεοδωρή.
  • «Το όραμα του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή για το Ιωνικό Πανεπιστήμιο και βιογραφικά στοιχεία για τον επιστήμονα και τον οραματιστή»: Ιωάννης Μπακιρτζής, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
  • «Ένα πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων για τον Κ. Καραθεοδωρή που υλοποιήθηκε μέσω της Λογοτεχνίας (‘Ο Ύπατος της Σμύρνης’ της Σ. Μαραγκοζάκη)»:  Έφη Καραπούλη, ιστορικός, φιλόλογος.
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα (δια ζώσης και εξ αποστάσεως) για τον Κ. Καραθεοδωρή στη Σμύρνη: Χαρά Μαρκουλάκη, μουσειοπαιδαγωγός, πληροφορικός.

Την επομένη της εκδήλωσης, σχολικές μας ομάδες θα υλοποιήσουν τα προταθέντα προγράμματα στον χώρο του Μουσείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.