Εκθεση φωτογραφιας «Χωρις παρελθον δεν υπαρχει μελλον»

Από 19 έως 23 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή

Η ερευνητική ομάδα «Χωρίς παρελθόν δεν υπάρχει μέλλον» και ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα» σε συνεργασία με τη ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας «Χωρίς παρελθόν δεν υπάρχει μέλλον» με θέμα τα ελληνικά χωριά της Γεωργίας, από 19 έως 23 Οκτωβρίου στην Καπναποθήκη (Γ.Κονδύλη 61, Κομοτηνή).
 
Το σχέδιο εργασίας «Χωρίς παρελθόν δεν υπάρχει μέλλον» σχεδιάστηκε από μια ομάδα φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Για την υλοποίηση του, μια πενταμελής ομάδα πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2012 ένα ταξίδι διάρκειας δύο μηνών στη Γεωργία, κατά τη διάρκεια του οποίου επισκέφθηκε 49 χωριά από επτά περιοχές της Γεωργίας.
 
Η επιθυμία τους είναι να μεταφέρουν στην Ελλάδα εικόνες και στοιχεία του ένδοξου παρελθόντος του Ελληνισμού που έζησε και διέπρεψε στις περιοχές εκείνες. Στόχος της έκθεσης είναι οι επισκέπτες να γνωρίσουν την ιστορία του κάθε χωριού, την πορεία του στη διάρκεια των χρόνων και τη σημερινή του κατάσταση.
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 19 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:30. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος «Τα Ελληνικά χωριά της Γεωργίας» και η προβολή του ντοκιμαντέρ «Ένας δρόμος με μακρά ιστορία…».
 
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 11:00 – 21:00

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.