Εκδηλωση για την ιδιωτικοποιηση της δημοσιας παιδειας

Στον απόηχο του μεγαλειώδους φοιτητικού κινήματος αλλά και στην απαρχή ενός αντίστοιχου κινήματος των εκπαιδευτικών ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιολόγηση τα σχήματα της ATTACK των ΑΕΙ στην Κομοτηνή πήραν την πρωτοβουλία από κοινού με την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης να διοργανώσουν εκδήλωση για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας παιδείας, το Σάββατο 13/4, στις 18:00, στο εργατικό κέντρο Κομοτηνής.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Περικλής Παυλίδης, καθηγητής και πρόεδρος του ΠΤΔΕ – ΑΠΘ και ο κ. Ακρίτας Καλούσης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί επίσης το βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Backpack full of cash” για την αξιολόγηση και ιδιωτικοποίηση στα σχολεία των ΗΠΑ σε αφήγηση Matt Damon

«Συζητάμε συνολικά για την αναδιάρθρωση στον χώρο της παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες και βάζουμε τις βάσεις για την δημιουργία και εμφάνιση ενός ενιαίου πανεκπαιδευτικού μετώπου και κινήματος που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες μας και όχι τα συμφέροντα των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου!» αναφέρουν σε μήνυμά τους οι διοργανωτές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.