Διημερο Φεστιβαλ κατα των Διακρισεων

Την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής

Στο πλαίσιο των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ» το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και η «System and G» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης Ροδόπης δια του  Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, διοργανώνουν διήμερο φεστιβάλ κατά των διακρίσεων στο πλαίσιο της εθνικής πρωτοβουλίας Νέων « Δ+: Γίνε το + στα Δικαιώματά σου», την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής. 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

• Πέμπτη 7 Μαΐου 2015: 12:00-14:00: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής

Προβολή όλων των δράσεων και των προϊόντων της πρωτοβουλίας «Δ+! Γίνε το + στα δικαιώματά σου» (σπότ Δ+, βιντεάκια, final flash mob΄ ,υλικό από κάθε εβδομάδα δράσης).
Έκθεση με τα κολλάζ των μαθητών του 1ου,2ου,3ου, 4ου Γυμνάσιου Κομοτηνής,  1ου και 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής, 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής, Εσπερινού Γυμνάσιου Κομοτηνής, ΓΕΛ Ιάσμου, Γυμνάσιου Καλλίστης, Ε.Ε.Ε.Ε. Κομοτηνής που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Κάτι παίζει… με τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Live  Μουσική από το μουσικό σχήμα «τρίφωνο» με τρεις φωνές και δυο όργανα με ξένη και ελληνική μουσική με τους:Μπελγκλαριάν Ασμίκ Πλήκτρα-φωνή, Σάββας Περτσινίδης φωνή-κιθάρα και Έλενα Αρτενιάν φωνή
 
• Παρασκευή 8 Μαΐου 2015: 12:00-15:00 Kεντρική Πλατεία Κομοτηνής

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει, μουσική, χορό, street action, ακτιβιστικές δράσεις, δρώμενα και αθλητικές δραστηριότητες των συμμετεχόντων φορέων, και συγκεκριμένα:
 
• Ο «Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά προβλήματα και Φίλων Ν. Ν. Ροδόπης ΠΕΡΠΑΤΩ» θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν αναπηρικά αμαξίδια (απλά και χειρήλατα) και να γνωρίσουν, μέσα από το παιχνίδι, κάποια από τα παραολυμπιακά αθλήματα.

 
• Η Ομάδα Δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας στην Κομοτηνή» θα πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης και προώθησης της εκστρατείας «SOS EUROPE» για την αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής, η  «ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων: Δομή Φιλοξενίας και Φροντίδας Ασυνόδευτων Παιδιών Aιτούντων  Aσυλο στην Αλεξανδρούπολη» μέσω του δικτύου εθελοντών-εκπαιδευτών, θα ενημερώσει τους νέους για τα ανθρώπινα δικαιώματα με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο και παράλληλα τα ασυνόδευτα παιδιά της δομής  θα συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις.
 
• Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κομοτηνής (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) θα παρουσιάσει βιωματική δράση μουσικοκινητικής κατεύθυνσης, με συμμετοχή ομάδας δέκα μαθητών του ειδικού σχολείου, στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετέχουν διαδραστικά και μαθητές των άλλων σχολείων.
 
• Οι εθελοντές του Europe Direct Κομοτηνής θα πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητες και παιχνίδια ρόλων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κατά των διακρίσεων: «Κάνε ένα βήμα μπροστά», η «ιστορία του Ashique» και το «Μπορώ να μπω;»
 
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 130 περίπου μαθητές από το 2ο και 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής και από το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής.
 
Οι δράσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και δια βίου Μάθησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.