Διημερο Αντιρατσιστικο – Αντιφασιστικο Φεστιβαλ στην Ξανθη

Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Μαΐου στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

Tο πρώτο διήμερο αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό φεστιβάλ της Ξάνθης σε διοργάνωση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης, των αποφοίτων της ΕΠΑΘ και της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ξάνθης κάνει πρεμιέρα αυτή την Παρασκευή, 8 Μαϊου στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, με ομιλίες, σεμινάρια αλλά και συναυλίες να περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Παρασκευή 8 Μαΐου: Εργατικό Κέντρο Ξάνθης
7:30 μ.μ: Ανοιχτή ομιλία –συζήτηση με τους: Σπύρο Μαρκέτο, καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θες/νίκης και Μπάμπη Κουρουνδή, δικηγόρο, με θέματα:
«Η Εκπαίδευση μπροστά στην απειλή του φασισμού»
«Η Δίκη της Χρυσής Αυγής και η σημασία της. 70 χρόνια από τη Δίκη της Νυρεμβέργης»
 
Σάββατο 9 Μαΐου: Εργατικό Κέντρο Ξάνθης
5:30 μ.μ. Σεμινάριο με θέμα: «προσεγγίζοντας το θέμα των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω βιωματικών δράσεων και τεχνικών δράματος». Το σεμινάριο συντονίζουν οι εκπ/κοί: Λεμονιά Τσεκούρα & Λία Δαμιανάκη.
7:30 μ.μ. Ομιλία – ανοιχτή συζήτηση με το Γιώργο Τσιάκαλο, καθηγητή παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα. «Το σχολείο ενάντια στο ρατσισμό και στη ναζιστική ιδεολογία».
9:30 μ.μ. Συναυλία στο ανοιχτό θεατράκι της κεντρικής πλατείας Ξάνθης με το συγκρότημα ‘’Cycle of Confusion’’ σε Rock/ Alternative μουσική και τον Baris Turkenis σε Rock & έντεχνες μπαλάντες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.