«Χριστουγεννα, μερες κατανυξης… γιορτες χαρας!»

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων από το Δήμο Κομοτηνής

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Κομοτηνής πραγματοποιεί και φέτος Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με τίτλο «Χριστούγεννα, μέρες κατάνυξης …γιορτές χαράς!» από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

17:00 μ.μ. • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
«Μωμογέρια», το λαϊκό παραδοσιακό θέατρο του Πόντου
Ο Κιτί Γοτσάς (παλιός χρόνος), η Νύφη (φύση), ο Αράπης (νέος χρόνος) και οι Μωμόγεροι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», για άλλη μια χρονιά, θα ξορκίσουν το «κακό» με τα κουδούνια τους και θα καλωσορίσουν το νέο χρόνο με τη σάτιρα και το γέλιο. Ακολουθήστε τους στους δρόμους της Πόλης μας για «Υείαν, Ευλοείαν και Καλοχρονίαν».
«Τα κάλαντα οι Μωμοέρ’, τα Φώτα οι Ποπάδες, να σαν εκείνεν τη μάναν, που έχ’ έμορφους νυφάδες».

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

10:00 π.μ.-13:00 μ.μ. • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Σαρακατσάνικα εδέσματα και πίτες
Ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων θα υποδεχθεί  τον κόσμο στο κονάκι που θα στήσει, προσφέροντας παραδοσιακά εδέσματα και πίτες. Πιστοί στη μακραίωνη παράδοσή τους οι Σαρακατσάνοι του τόπου μας παρουσιάζουν ένα νόστιμο δείγμα της διατροφικής τους κουλτούρας στέλνοντας σε όλους τις δικές τους γιορτινές ευχές.
 
21:30 μ.μ. • ΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ
Μουσικοχορευτική εκδήλωση των Alma Libre
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Alma Libre διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά, εκδήλωση με θέμα «Αποχαιρετώντας τον χρόνο με ένα τάνγκο 7». Στην εκδήλωση θα φιλοξενηθούν οι μουσικοί καλλιτέχνες:  Νικόλαος Αναδολής (πιάνο) και Χριστίνα Ράπτη (βιολί), καθώς και το χορευτικό ζευγάρι Νάντια Χρονίδου και Γιάννης Σαπατόρης από τη Θεσσαλονίκη.

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

10:00 π.μ.-11:00 π.μ. • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα
«Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά, Χαρούμενη, Χρυσή Πρωτοχρονιά». Η Φιλαρμονική της Αιγείρου του Δήμου Κομοτηνής   υποδέχεται  μουσικά τον καινούριο χρόνο. Γεμίζουν το κέντρο της πόλης με πρωτοχρονιάτικες μελωδίες και ήχους και εύχονται σε όλους καλή, ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά.
12:00 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής με τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεώς μας
Τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεώς μας γιορτάζουν τη Γέννηση του Χριστού με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Μέσα από χαμόγελα και χαρούμενες φωνές θα μας μεταφέρουν τις χριστουγεννιάτικες δράσεις των ενοριών τους.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

11:00 π.μ. • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Γιορτή των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Κομοτηνής και Μελέτης
Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης  (ΚΔΑΠ) Κομοτηνής και Μελέτης δημιουργούν καλλιτεχνικά, ζωντανεύοντας τον Άγιο Βασίλη, με συνοδοιπόρους και βοηθούς το παιχνίδι, το τραγούδι και το όνειρο! Γιορτάζουν τον ερχομό του νέου χρόνου, κάνοντας βόλτα στο καρουζέλ, διασκεδάζοντας με τον κλόουν, το ξωτικό και παίρνοντας δώρα από τον Αϊ-Βασίλη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.