«Ασκεισαι; Ασκησου σωστα με το Τ.Ε.Φ.Α.Α»

Κύκλος ενημερώσεων για τη σωστή άσκηση στο Πολυλειτουργικό

Τη διεξαγωγή ενός κύκλου ενημερώσεων με τίτλο: «Ασκείσαι; Ασκήσου σωστά με το Τ.Ε.Φ.Α.Α», τον οποίο ανέλαβαν εθελοντικά να υλοποιήσουν μέλη ΔΕΠ του Τμήματος έχει προγραμματίσει το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ως τμήμα που θεραπεύει τον αθλητισμό και προωθεί τη «δια βίου» Θέλοντας να στηρίξει και να διευκολύνει την προσπάθεια δεκάδων συμπολιτών μας που ασκούνται ελεύθερα στο Πανθρακικό στάδιο, στη Νυμφαία, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου της Μεταλλουργικής κ.α.
 
Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η ενημέρωση για ασφαλή άσκηση, αποφυγή τραυματισμών, αποδοτική και αποτελεσματική προπόνηση, εδραίωση συνηθειών για «δια βίου» άσκηση σε υγιείς ασκούμενους και άτομα με χρόνιες παθήσεις.
 
Το πρόγραμμα αφορά ενήλικες που ασκούνται με σκοπό:
• Τη διατήρηση της καλής υγείας τους και την ψυχαγωγία – αναψυχή
• Την απώλεια βάρους
• Τη συμμετοχή σε ορειβατικές διαδρομές και αγώνες δρόμου αντοχής
• Την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας (καρδιοπαθείς, υπερτασικοί, διαβητικοί κτλ).
 
Ο κύκλος ενημερώσεων θα είναι ανοιχτός προς όλους και παρέχεται χωρίς κόστος συμμετοχής. Περιλαμβάνει απλουστευμένες, σύντομες διαλέξεις με πρακτικό περιεχόμενο που θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου, απογεύματα Τετάρτης στις 29 Απριλίου, 6, 20 και 27 Μαΐου και ώρα έναρξης 19.30. οι διαλέξεις αυτές θα συνοδεύονται την επόμενη ημέρα από πρακτική άσκηση στους χώρους άθλησης (Πανθρακικό στάδιο, Νυμφαία, Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Μεταλλουργικής).
 
Αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθειά αυτή είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού-Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής και το Πανθρακικό Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής ενώ συνεργαζόμενοι φορείς είναι ο Σύλλογος Στήριξης και Αποκατάστασης Καρδιοπαθών και Πρόληψης Καρδιοπαθειών Ν. Ροδόπης, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής, ο αθλητικός σύλλογος Σπάρτακος Ροδόπης, η Ναυταθλητική Ένωση Ροδόπης και τα ΚΑΠΗ Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.