Αποκριατικες Λαογραφικες εκδηλωσεις Δημου Μαρωνειας-Σαπων

Από 16 έως 27 Φεβρουαρίου

Το Καρναβάλι, ένας ιστορικός και παραδοσιακός θεσμός αναβιώνει στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών.

Οι Αποκριάτικες Λαογραφικές Εκδηλώσεις 2023  θα διαρκέσουν από τις 16 έως τις 27 Φεβρουαρίου. Οι εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, δημότες και επισκέπτες διοργανώνονται από τον Δήμο σε συνεργασία με την ΚΕΜΑΣ, την Περιφέρεια ΑΜΘ  και τοπικούς πολιτιστικούς φορείς.

Στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Το Καρναβάλι Μαρώνειας-Σαπών είναι ένας ιστορικός, παραδοσιακός θεσμός με πολύτιμη προσφορά στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας» και τονίζει πως  «το Καρναβάλι μας, είναι συνυφασμένο με την πολιτιστική κληρονομιά μας, αλλά και ένας θεσμός γιορτής και ψυχικής ανάτασης.  Μία ωδή στη χαρά της ζωής. Εύχομαι ο τόπος μας, μέσα από αυτήν την πολιτιστική έκφραση και όπως συμβολίζει η Αποκριά, να συνεχίσει να αποτελεί πηγή έμπνευσης και αναγέννησης».

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ενεργή συμμετοχή έχουν πολιτιστικοί φορείς του Δήμου, σχολεία, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, εθελοντές, καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Αποκριάτικο παιδικό μπαλνταφάν | Ώρα: 18.00μ.μ.  

«Μπαράκι» Σαπών  

Μπαλνταφάν για τα παιδιά  με κέφι, πολλή μουσική, ανιματέρ, καραόκε,  ζωγραφική προσώπου και dj.

Δωρεάν αναψυκτικά για τους μικρούς μας φίλους. 

Με τη στήριξη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Σαπών, του Συλλόγου «ΔΡΩ» και την υποστήριξη της Κ.Ε.ΜΑΣ

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.