Αφιερωμα στον Ισπανοφωνο Κινηματογραφο: La lengua de las mariposas

Η ταινία “La lengua de las mariposas” σε σκηνοθεσία του Jose Luis Cuerda, προβάλλεται σήμερα στο πλαίσιο του Αφιερώματος στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο που συνδιοργανώνουν το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και ο Σύλλογος Alma Libre.

Οι προβολές εντάσσονται στο πρόγραμμα   «Περιοδεύων  Ισπανόφωνος  Κινηματογράφος» του Ινστιτούτου Θερβάντες, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Ισπανίας και της Αργεντινής. Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό σκοπό και το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα δοθεί σε μορφή δωροεπιταγής στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του δήμου Κομοτηνής.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Manuel Lozano, Fernando Ferrán Gòmez.

Η υπόθεση της ταινίας

Ο Moncho είναι ένας 6/χρονος πιτσιρικάς που ξεκινάει το σχολείο σε μια μικρή πόλη της Ισπανίας του 1936. Η αρχή είναι δύσκολη για το μικρό αγόρι που γίνεται περίγελος της τάξης.ο Don Gregorio όμως, ο δάσκαλος του, καταφέρνει να ενώσει τους μαθητές του και να τους δείξει το μαγικό κόσμο της φύσης γύρω τους.Τα παιδιά παρατηρούν μαγεμένα όλη την ομορφιά που τα περιβάλλει μεχρι που οι καιροί αλλάζουν και αντί για τα θαύματα της φύσης έρχονται αντιμέτωπα με τις θηριωδίες της ανθρώπινης φύσης σε έναν εμφύλιο που ξεκινά….

Διάρκεια:1ω. 37λ.

Η ταινία είναι κατάλληλη για όλους.

 

Γενικές πληροφορίες και οδηγίες για τις προβολές

 

  • Οι προβολές θα ξεκινούν στις 9:15
  • Η είσοδος στις προβολές είναι ΔΩΡΕΑΝ
  • Το ταμείο για την προμήθεια εισιτηρίων ατελώς θα ανοίγει στις 8 το βράδυ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.