Αφιερωμα στον Ισπανοφωνο Κινηματογραφο: Esta Pareja Feliz

Η ταινία “Esta Pareja Feliz” σε σκηνοθεσία του Luis Garcia Berlanga, προβάλλεται σήμερα στο πλαίσιο του Αφιερώματος στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο που συνδιοργανώνουν το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και ο Σύλλογος Alma Libre.

Οι προβολές εντάσσονται στο πρόγραμμα   «Περιοδεύων  Ισπανόφωνος  Κινηματογράφος» του Ινστιτούτου Θερβάντες, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Ισπανίας και της Αργεντινής. Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό σκοπό και το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα δοθεί σε μορφή δωροεπιταγής στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του δήμου Κομοτηνής.

Παίζουν οι ηθοποιοί Elvira Quintillá, Fernando Fernán Gómez

Έτος:1953

Η υπόθεση της ταινίας

Η Carmen, μια νεαρή μοδίστρα και ο Juan, ηλεκτρολόγος σε κινηματογραφικό στούντιο, είναι Αυτό το Ευτυχισμένο Ζευγάρι.Οι δυο τους προσπαθούν με απόλυτα ορθολογικό τρόπο να ορθοποδήσουν οικονομικά.Η Carmen παίρνει μέρος σε κάθε είδους κλήρωση και διαγωνισμό που βρίσκει και ο Juan στήνει δουλειές για εύκολο πλουτισμό με το γείτονά του.Τη στιγμή που αρχίζουν ν` απογοητεύονται απο όλα αυτά και να ξεσπούν ο ένας στον άλλο γίνεται η ανατροπή.Η Carmen κερδίζει ένα 24/ωρο για να γευτούν ό, τι το καλύτερο προσφέρει η Μαδρίτη και να δείξουν σε όλους ότι είναι Αυτό το Ευτυχισμένο Ζευγάρι.Θα τα καταφέρουν;

Η ταινία κέρδισε το βραβείο Jimeno για καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη

Διάρκεια: 1ω. 23λ.

Η ταινία είναι κατάλληλη για όλους

 

Γενικές πληροφορίες και οδηγίες για τις προβολές

 

  • Οι προβολές θα ξεκινούν στις 9:15
  • Η είσοδος στις προβολές είναι ΔΩΡΕΑΝ
  • Το ταμείο για την προμήθεια εισιτηρίων ατελώς θα ανοίγει στις 8 το βράδυ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.