Αφιερωμα στον Ισπανικο Κινηματογραφο

Από την Κινηματογραφική Λέσχη Κομοτηνής

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κομοτηνής της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με την Ισπανική Πρεσβεία και το Iνστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζουν στο πλαίσιο αφιερώματος στον Ισπανικό Κινηματογράφο τρείς ταινίες του σύγχρονου αλλά και παλαιότερου κινηματογράφου. Οι προβολές θα γίνουν στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης, Φιλίππου 31, Κομοτηνή. 

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 θα προβληθεί η ταινία El Sur (Ο Νότος), Víctor Erice, 1983, 95’. Με τους: Omero Antonutti, Sonsoles Aranguren, Icíar Bollaín.

Η «Γκαβιότα», ένα σπίτι στην κορυφή του οποίου στριφογυρίζει ένας ανεμοδείκτης, βρίσκεται στα προάστια μιας πόλης στο Βορρά της Ισπανίας. Εκεί ζουν ο Αγκουστίν, γιατρός και μάγος-ραβδοσκόπος, η γυναίκα του Τζούλια, μια δασκάλα που κουβαλάει τις πληγές του Εμφυλίου και η μικρή τους κόρη Εστρέγια. Η Εστρέγια περνά την παιδική της ηλικία καλλιεργώντας μέσα στο παιδικό της μυαλό την υποψία για την ύπαρξη ενός οικογενειακού μυστικού: την παρουσία μιας άλλης γυναίκας στη ζωή του αγαπημένου της πατέρα. Μεγαλώνοντας και φτάνοντας στην εφηβεία, η Εστρέγια μαθαίνει όλο και περισσότερα και η ζωή στην «Γκαβιότα» αρχίζει ν’ αλλάζει. Η ταινία ακολουθεί τα μονοπάτια της μνήμης των ηρώων της και κυρίως της μικρής Εστρέγια, η οποία με την παιδική της αφέλεια ανακαλύπτει μεγάλα μυστικά για τη ζωή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.