3η Λογοτεχνικη Σκηνη στο Αρχαιολογικο Μουσειο Κομοτηνης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης συμμετέχει στον εορτασμό Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 με την παρουσίαση της 3ης Λογοτεχνικής Σκηνής του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00 στον κήπο του Μουσείου με θέμα «Μνήμες προσφύγων του ΄22».

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους φίλοι του Μουσείου, πολιτιστικοί σύλλογοι και λογοτέχνες της περιοχής μας με μαρτυρίες και λογοτεχνικά κείμενα σχετικά με την Μικρασιατική Καταστροφή.
Συγκεκριμένα στη Λογοτεχνική σκηνή του Αρχαιολογικού Μουσείου αναμένεται να ανέβουν οι: Άρης Ασσαριωτάκης, Νατάσσα Βαφειάδου, Χρύσα Καραδήμα, Πασχάλης Κατσίκας, Άση Κιούρα, Ρένα Μάινα-Σαμαρά, Δήμητρα Μαντάκη, Παναγιώτης Μαυρίδης, Κώστας Μπαντίκος, Στέλιος Νικολάου, Βάντα Παπαϊωάννου-Βουτσά, Γιώργος Παπαλεξάνδρου, Ευγενία Παρτσόγλου, Μαρία Τσαγγάρη, Ζαφείρης Τσάκος. Θέμα του εορτασμού Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 είναι «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές». Στόχος είναι να δοθεί έμφαση στον ενεργό ρόλο των κοινοτήτων σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς με μέσα που θα εξασφαλίσουν ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον. Η φετινή θεματική κινείται γύρω από δύο άξονες:  Την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς (υλικής και άυλης) και την υιοθέτηση πρακτικών και τη χρήση πόρων και υλικών που να είναι βιώσιμα και να μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθιστώντας έτσι τους ιστορικούς τόπους και τα μνημεία προσβάσιμα από τις σημερινές και μελλοντικές γενιές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.