3 Μερες με τον κ.Χ

Από 17 έως 19 Οκτωβρίου στη Λέσχη Κομοτηναίων

Ο υπεύθυνος του θεατρικού εργαστηρίου «Κύκλος», ηθοποιός και μουσικός, Ηρακλής Τζαφέτας «επιστρέφει» στο γνώριμο «στέκι» του, την Λέσχη Κομοτηναίων, αυτή τη φορά ως κ.Χ., από 17 έως 19 Οκτωβρίου, σε έναν θεατρικό μονόλογο, βασισμένο στο κείμενο «Γελώντας Άγρια» του Κρίστοφερ Ντουράνγκ, ένα κωμικό και συνάμα τραγικό πορτρέτο της σύγχρονης ζωής σε μια μεγαλούπολη, εκεί όπου συνωστίζονται οι ψυχώσεις, οι νευρώσεις, τα πάθη, οι έξεις και οι ορέξεις ανθρώπων μοναχικών, ανέραστων και δυστυχισμένων, έτοιμων για όλα.
 
«Ζεν: είναι μια σχολή του Βουδισμού Μαχαγιάνα. Η ιαπωνική λέξη Ζεν προέρχεται από την ιαπωνική προφορά της κινεζικής λέξης Τσαν. Το Ζεν τονίζει τη βιωματική Σοφία στην επίτευξη του διαφωτισμού. Ως εκ τούτου, από-υπογραμμίζει τη θεωρητική γνώση υπέρ της άμεσης υλοποίησης μέσω του διαλογισμού.
Η ψυχανάλυση, που θεμελίωσε ο Sigmund Freud, είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας, που δίνει ιδιαίτερο βάρος στις παιδικές εμπειρίες και στα πρώϊμα ψυχικά τραύματα του ατόμου και αφορά την κατανόηση της ψυχικής ζωής του κάθε ατόμου.
Όταν είμαστε σε “ειρήνη” με τον εαυτό μας τότε “παράγουμε” θετική ενέργεια, ενώ αλλιώς μεταδίδουμε αρνητικά vibes, που αντανακλούνται πίσω σε εμάς και στους γύρω μας. Για περισσότερη θετική ενέργεια:
– Δοκιμάστε να ασκηθείτε με ένα φίλο, όχι πάντα μόνοι σας. Έτσι, θα συγχρονίζετε τις κινήσεις σας και θα πειθαρχείτε ευκολότερα. Επιπλέον, δεν θα νιώθετε άβολα να ασκηθείτε σε ένα πάρκο ή κάπου στη φύση.
 
– Προτιμήστε για την εξάσκησή σας τις πρωινές ώρες ή την ώρα της δύσης.
 
– Όλες οι κινήσεις που περιγράφουμε γίνονται ήπια, με κυκλική φορά και αργό ρυθμό. H ροή πρέπει να είναι συνεχόμενη, γι’ αυτό αποφύγετε τις μηχανικές και σπασμωδικές κινήσεις.
Επαναλάβετε μετά από μένα:
“Είμαι κυρίαρχη πηγή της ζωής. Αποβάλλω τον θυμό, από το ηλιακό μου πλέγμα. Τον αντικαθιστώ με γαλήνη και λευκό φως και χαρά και γαλήνη και λευκό φως και χαρά και γαλήνη και …”.
Γάμα το. Κουράστηκα να είμαι ένας ερασιτέχνης υπαρξιστής. Κουράστηκα να σηκώνομαι κάθε πρωί και να συνεχίζω τη ζωή μου, προσπαθώντας πάντα να είμαι αξιοπρεπής και σωστός, ενώ μέσα μου πιστεύω πως τίποτα από αυτά δεν έχει απολύτως καμιά σημασία.
Με θετική πάντα σκέψη,
κ. Χ».
 
Info
«3 μέρες με τον κ. Χ»
17-18-19 Οκτώβρη στις 21:32 στο υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων
Σύλληψη-σκηνοθεσία-επεξεργασία κειμένου: Ηρακλής Τζαφέτας (κείμενο από το «Γελώντας Άγρια» του Κρίστοφερ Ντουράνγκ
Οργάνωση Παραγωγής: Κρυσταλία Κασσέρη-Λέσχη Κομοτηναίων
Χειρισμός ήχου-φώτων: Ελευθερία Ρηγοπούλου, Ιουλία Εκλεκτού , Φλωριάννα Αλεξίου
Κινηματογράφηση Trailer: Κώστας Σκαπέτης
Είσοδος Ελεύθερη
Τηλέφωνο Κρατήσεων : 6987753839 & 2531401408
Ώρα προσέλευσης κρατήσεων: 20:45
 
Χορηγός επικοινωνίας: Παρατηρητής της Θράκης και Ράδιο Παρατηρητής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.