Τη διαδρομη των Εβραιων της πολης μας προς την εξοντωση τους γνωρισαν μαθητες του Μουσικου Λυκειου Κομοτηνης

Ιστορικός περίπατος με οδηγό τον Β. Ριτζαλέο

Την Παρασκευή, 10/3 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του Μουσικού Λυκείου Κομοτηνής είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε έναν ιδιαίτερο ιστορικό περίπατο με οδηγό τον κ. Βασίλη Ριτζαλέο από το τμήμα Γλώσσας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ώστε να ανακαλύψουν βιωματικά την ανθρωπογεωγραφική ταυτότητα της πόλης μας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από τον εκτοπισμό των Εβραίων συμπολιτών μας και την εξόντωσή τους στο στρατόπεδο της Τρεμπλίνκα, οι μαθητές και οι μαθήτριες ακολούθησαν τη διαδρομή εκείνης της νύχτας ξεκινώντας από τα ερείπια του κάστρου της πόλης και περνώντας από την καπναποθήκη στην οποία συγκέντρωσαν τους Εβραίους της πόλης κατέληξαν στο εβραϊκό μνημείο στο κεντρικό πάρκο.

Το σχολείο έσπευσε να ευχαριστήσει τον κ. Ριτζαλέο «για την ευκαιρία που μας έδωσε όχι μόνο να γνωρίσουμε ένα σημαντικό, αν και άγνωστο κομμάτι της τοπικής μας ιστορίας μέσα από την αναδρομή στο βυζαντινό, μεσαιωνικό και σύγχρονο παρελθόν της, αλλά και την αφορμή να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε στα θέματα της τραυματικής μνήμης και της δημόσιας μνημόνευσης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.