Συλλογος Δασκαλων Αποφοιτων ΕΠΑΘ: «Στα μειονοτικα σχολεια, ο μαθητης συνεχιζει την εκπαιδευση στη μητρικη του γλωσσα και μαθαινει πιο ευκολα την ελληνικη»

Μέχρι τις 20 Μαρτίου οι εγγραφές μαθητών στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023 -2024

Μέχρι τις 20 Μαρτίου διαρκεί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην Α ́ τάξη του δημοτικού σχολείου, καθώς και οι αιτήσεις εγγραφών στα Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας για το σχολικό έτος 2023-2024.

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Δασκάλων Αποφοίτων ΕΠΑΘ Ν. Ροδόπης – Ν. Έβρου, σημειώνει πως «το δημοτικό σχολείο δεν είναι μόνο μία δομή όπου ο μαθητής μαθαίνει να διαβάζει και να γράφει, αλλά και ένας χώρος όπου ενισχύονται οι κοινωνικές αξίες. Επιπλέον, το σχολείο είναι μια σημαντική δομή όπου ο μαθητής όχι μόνο μαθαίνει τις δικές του παραδόσεις και έθιμα και κοινωνικοποιείται, αλλά μαθαίνει και τον πολιτισμό και τη θρησκεία του».

Παράλληλα σπεύδει να υπογραμμίσει πως «στα μειονοτικά σχολεία, ενώ ο μαθητής συνεχίζει την εκπαίδευσή του στη μητρική του γλώσσα, του δίνεται η δυνατότητα να μάθει τη δεύτερη, ελληνική γλώσσα, πιο εύκολα.  Αυτό προκύπτει  και από επιστημονικές  μελέτες. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το γεγονός, με την εγγραφή των παιδιών μας, που είναι το μέλλον μας, θα διευκολύνουμε την εκπαιδευτική τους ζωή, αλλά θα τους προσφέρουμε επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα και κέρδος. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η προστασία των σχολείων μας σημαίνει προστασία του μέλλοντός μας. Να προστατεύσουμε τα σχολεία μας που μπορούν να συμβαδίσουν με τις ανάγκες της νέας εποχής και να προσφέρουν όλες τις καινοτομίες, τις σύγχρονες αντιλήψεις για τη ζωή, την ισοτιμία και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα».      

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.