Στις καλπες οι εκπαιδευτικοι της Ροδοπης

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Μιχάλης Βασιλειάδης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ροδόπης «Η απάντηση σε όλα όσα αποφασίζονται για εμάς χωρίς εμάς είναι η συμμετοχή»

Στις κάλπες κατέρχονται αύριο, Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ροδόπης καθώς και για την εκλογή αντιπροσώπων στο Νομαρχιακό Τμήμα Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ.

Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στο Πολυλειτουργικό Κέντρο της Κομοτηνής, όπου παραχωρήθηκε χώρος από τον Δήμο Κομοτηνής, μια ημέρα μετά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο 3ο Γυμνάσιο της Κομοτηνής. Για πρώτη δε φορά οι εκλογές των εκπαιδευτικών θα γίνουν με ανοιχτά σχολεία από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα όταν και θα ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων. 

Την ψήφο των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ροδόπης θα διεκδικήσουν εκ νέου τρεις συνδυασμοί ήτοι η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών, η ΔΑΚΕ καθηγητών και οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις. 

Ο νυν Πρόεδρος, και εκ νέου υποψήφιος, της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Μιχάλης Βασιλειάδης εξήγησε πως το βασικό πρόταγμα της εκλογικής διαδικασία δεν είναι άλλο από αυτό της δημοκρατίας αλλά και της ανάγκης ισχυρής εκπροσώπησης του κλάδου με ισχυρό διεκδικητικό πλαίσιο και θέσεις απέναντι σε αποφάσεις και νομοθετήματα που αφορούν τον εκπαιδευτικό κόσμο της χώρας.

Να κριθούμε από το έργο μας 

«Ο ρόλος μας και ο θεμέλιος λίθος της λειτουργίας μας, είτε στα υπηρεσιακά συμβούλια, είτε σαν ΕΛΜΕ, είναι να ενημερώνουμε τον κλάδο, γιατί ο καλός συνάδελφος είναι ο καλά ενημερωμένος συνάδελφος αφενός, και αφετέρου ξέρουμε ότι οι συνάδελφοι αυτή τη διετία την κρίσιμη την υγειονομική, κρατήσαν όρθια την εκπαίδευση και στάθηκαν κι εκείνοι όρθιοι σε υψηλό επίπεδο, βάζοντας ένα μεγάλο δικό τους κομμάτι, από το δικό τους σπίτι, από τον δικό τους υπολογιστή, τα δικά τους μέσα για να προχωρήσει η εκπαίδευση, για το καλό των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας» εξήγησε ο ίδιος αναγνωρίζοντας πως και στην πορεία της θητείας που ολοκληρώνεται έγιναν και λάθη και παραλήψεις. 

Ωστόσο όπως εξήγησε ο ίδιος και οι συνάδελφοί του κατέρχονται στις εκλογές έχοντας εργαστεί και καταθέσει έργο επί του οποίου θα κριθούν αύριο από τους συναδέλφους τους. 

Ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε στα ανοιχτά για τον κλάδο ζητήματα, που εντάθηκαν λόγω της υγειονομικής κρίσης, που χαρακτήρισε ως «αόρατο εχθρό» ειδικά για τους εκπαιδευτικούς που σύμφωνα με τον ίδιο δεν έλαβαν ούτε ηθική πολύ δε περισσότερο δεν έλαβαν υλικοτεχνική βοήθεια από πλευράς του Υπουργείου. «Το πρόταγμα είναι να μπορέσουμε  οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να κάνουμε μια εκπαιδευτική, παιδαγωγική διαδικασία, η οποία να είναι άκρως ασφαλέστατη. Με ποιους όρους, με ποιους πόρους και ποια λειτουργία; Τα έχουμε πει πολλές φορές, θα τα ξαναπούμε, θα τα ξαναεπικαιροποιήσουμε» ανέφερε υπογραμμίζοντας την ανάγκη αλλαγής ατζέντας. 

Επικαιροποίηση των αιτημάτων του κλάδου μέσω της συμμετοχής 

«Η αλλαγή της ατζέντας σημαίνει αλλαγή και επικαιροποίηση αιτημάτων, σε μια σειρά πραγμάτων όπως ο νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών που λέει ότι στην τηλεργασία, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να έχει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέσα στους εργάτες για να πραγματοποιήσουν την τηλεργασία. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, ο εργοδότης μας το Υπουργείο Παιδείας εδώ και δυο χρόνια, ειδικά την προηγούμενη χρονιά, δεν έδωσε τίποτα. Καλό και είναι να επικαιροποιήσουμε κάποια αιτήματα του κλάδου προς αυτή την κατεύθυνση και να τα δούμε ξανά από την αρχή» ανέφερε για να επισημάνει πως η ζητούμενη επικαιροποίηση έρχεται μέσα από την συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογικές διαδικασίες και τα συλλογικά όργανα.

«Για μας το πρόταγμα είναι η μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων. Εκεί θα αποδείξουμε ότι σε μια δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και έχουμε το δικαίωμα εμείς σαν πολίτες, όχι σαν εκπαιδευτικοί πλέον, να έχουμε τον λόγο στην κάλπη. Υπό αυτήν την λογική την Τετάρτη πρέπει ο κλάδος αυτός των συναδέλφων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας, να δώσει τη δική του απάντηση, που δεν είναι άλλη από την συμμετοχή». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.